Zomer Heerlijckheid: nieuwe country & lifestyle buitenfair op Kasteel Warmelo te Diepenheim

  118

  Datum/Tijd
  zondag 18 juli 2021
  11:00 uur tot 18:00 uur


  Evenementen: ze mogen eindelijk weer! Het heeft inmiddels meer dan een jaar geduurd voordat evenementen wegens corona überhaupt weer mogen plaatsvinden. Het idee om een fair te organiseren op de sprookjesachtige locatie van Kasteel Warmelo sloeg in als een bom: meer dan 100 exposanten meldden zich aan voor de nieuwe fair, die in eerste instantie al in november in kerstsfeer zou plaatsvinden. Corona gooide echter roet in het eten. Ruim 9 maanden later is het dan eindelijk zover: Zomer Heerlijckheid vindt plaats van 16 t/m 18 juli.

  Het was een bizar jaar. Het jaar stond in het teken van bestaande evenementen annuleren en verplaatsen. Voor deze fair is het een bijzonder proces geweest. Het idee om de fair in Twente te organiseren heb ik al jaren en toen ik hiermee van start ging in juni 2020, zijn de reacties op het initiatief zijn zo goed ontvangen. We zijn dan ook zó blij dat we eindelijk van start kunnen! Er zijn vele exposanten die een jaar lang nergens hebben kunnen staan, geen rechtstreekse contacten met klanten hebben gehad. Het enthousiasme is echt ontzettend groot’, aldus Marijke Tiehuis, organisator van de fair.

  Meer dan 100 exposanten presenteren zich in luxe pagodetenten en kramen met het beste van wat ze in huis hebben. Van huis- en tuindecoraties tot biologische producten, van mode en sieraden tot zomerse planten en bloeiers. Daarnaast is er dagelijks live-muziek, zijn er diverse foodtrucks en terrassen, modeshows en is er ook aan activiteiten voor de kinderen gedacht. Zomer Heerlijckheid is er klaar voor! Gooi je hakken dus uit en bereid je voor op een gezellig buitenevent. Heerlijk struinen over de fair en wandelen over de buitenplaats van het Landgoed Warmelo. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het weiland en in de oude boomgaard.  

  Rijke geschiedenis

  Diepenheim ligt centraal in het Twentse coulisselandschap, lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge en barst van eeuwenoude kastelen en landgoederen. Met haar 2.000 inwoners is het het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’. De heren van Diepenheim hebben in de Middeleeuwen hun ‘heerlijkheid’ (het territorium waar ze gezag over hadden) tot stad gebombardeerd. Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prins Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het ‘Warme Lo’ en het ‘Koude Loo’ (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen.

  Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius en vinden er een paar keer per jaar evenementen plaats op het landgoed. Hieronder vallen ook de zandsculpturen, die door tientallen kunstenaars vanuit de hele wereld in een thema kunstwerken maken. Tijdens Zomer Heerlijckheid is er ook de mogelijkheid om de tuinen en het park inclusief de zandsculpturen te bezoeken. Hiervoor kunnen bezoekers een combiticket reserveren.

  Corona
  Bezoekers hoeven geen negatieve test te laten zien of vacciniatiebewijs mee te nemen. Wel dient iedereen de 1,5 meter-afstand regel in acht te nemen en de hygiëne regels na te volgen. Ook is er het advies om tickets vooraf online te reserveren, zodat drukte  gespreid wordt. Het terrein is groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden.

  Honden zijn op de fair van harte welkom mits aangelijnd, muv de tuinen en het park van het kasteel.

  Parkeren: gratis

  Entree: volwassenen 12,50 (in de voorverkoop online 10,- euro)

  Kinderen van 7 t/m 14 jaar 5,- euro)

  Combikaart: volwassenen 17,50 (in de voorverkoop online 16,- euro), kinderen van 7 t/m 14 jaar 7,50