Winter Heerlijckheid: tweede editie van country & lifestyle buitenfair in kerstsfeer op Kasteel Warmelo

  110

  Datum/Tijd
  vrijdag 11 november 2022 tot zondag 13 november 2022
  Hele dag


  Van 11 t/m 13 november vindt voor de tweede keer de fair Winter Heerlijckheid plaats. Evenementen. Het idee om een fair te organiseren op de sprookjesachtige locatie van Kasteel Warmelo sloeg vorig jaar in als een bom: meer dan 100 exposanten namen deel aan de eerste succesvolle editie van de buitenfair en ruim 10.000 bezoekers bezochten de fair. Inmiddels is de organisatie weer druk bezig met de laatste voorbereidingen. Dit jaar zal de fair ook twee avonden geopend zijn tot 20.00 uur.

  Meer dan 110 exposanten presenteren zich in een feeërieke kerstsfeer in luxe pagode tenten en kramen met het beste van wat ze in huis hebben. Van huis- en tuindecoraties tot biologische producten, van wintermode en sieraden tot kerstdecoraties en ornamenten. Daarnaast is er dagelijks livemuziek, zijn er koren die kerstliederen ten gehore brengen en diverse foodtrucks en terrassen en modeshows. De sfeer van het kasteel en landgoed is niet alleen winters; er worden vele kerstbomen, ornamenten en duizenden lichtjes verwerkt in de aankleding. Gooi je hakken dus uit en bereid je voor op een sfeervol buitenevent! Heerlijk struinen over de fair en wandelen over de buitenplaats van het Landgoed Warmelo en gezellige shoppen en genieten van muziek, lekkere gerechten en drankjes. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het weiland en in de oude boomgaard.

   Rijke geschiedenis

  Diepenheim ligt centraal in het Twentse coulisselandschap, lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge en barst van eeuwenoude kastelen en landgoederen. Met haar 2.000 inwoners is het het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’. De heren van Diepenheim hebben in de Middeleeuwen hun ‘heerlijkheid’ (het territorium waar ze gezag over hadden) tot stad gebombardeerd. Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prins Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het ‘Warme Lo’ en het ‘Koude Loo’ (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen. Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius en vinden er een paar keer per jaar evenementen plaats op het landgoed, waaronder de bekende zandsculpturen en de fairs Winter Heerlijckheid en Zomer Heerlijckheid.

  DATA

  Winter Heerlijckheid vindt plaats op 11, 12 & 13 november

  Openingstijden:

  Vrijdag 11 november van 11.00 – 20.00

  Zaterdag 12 november van 11.00 – 20.00 uur

  Zondag 13 november van 11.00 – 18.00 uur

  Honden zijn op de fair van harte welkom mits aangelijnd.

  Parkeren: gratis

  Entree:
  Volwassenen 12,50 (in de voorverkoop 10,- euro)

  Kinderen van 7 t/m 14 jaar 5,- euro

  kinderen tot 6 jaar gratis toegang

  Meer info: www.winterheerlijckheid.nl