Wildbeheerder André Vasters in Kerk Markelo

  19

  Datum/Tijd
  woensdag 24 april 2024
  20:00 uur


  Markeloër André Vasters deelt zijn passie voor wildbeheer in de Martinuskerk

  Markelo – Op 24 april 2024 verwelkomt de Martinuskerk in Markelo een bijzondere gast: André Vasters, een bekend persoon in zowel de vastgoed- als bouwwereld en gepassioneerd wildbeheerder.

  De avond belooft een boeiende inkijk te bieden in zijn werk als faunabeheerder en zijn rol als bestuurslid van de Wildbeheerseenheid (WBE) Hof van Twente. Met een focus op het beschermen van reekalveren en ander wild tijdens de maaiperiode, zal Vasters zijn innovatieve aanpak met drones delen. Daarnaast zal hij ingaan op het belang van biotoopbeheer en het opstellen van Faunabeheerplannen, met prachtige beelden die zijn vastgelegd tijdens zijn werk, waaronder indrukwekkende drone-opnames.

  De avond in de Markelose kerk wordt opgeluisterd door de sfeervolle klanken van een groep Jachthoornblazers, die bij aanvang de toon zetten. Het gesprek, geleid door Jan Henk Berendsen, wordt afgewisseld met muziek die is gekozen door André Vasters zelf.

  Een bijzonder aspect van inzet is zijn betrokkenheid bij educatieve initiatieven, zoals het scholenproject over wildbeheer. Tevens is hij actief als valwildvrijwilliger, waarbij hij zich inzet voor verkeersslachtoffers onder wilde dieren, zoals reeën.

  Het belooft een avond te worden waarin kennis, passie en muziek samenkomen. De deuren van de Martinuskerk openen om 19.30 uur, waarna het programma om 20.00 uur van start gaat. De entree voor deze avond is vrij toegankelijk echter wordt een vrije gift op prijs gesteld.

  Deze avond geldt als de aftrap van een reeks speciale avonden die het komende jaar worden georganiseerd in de Markelosekerk. Jan Henk gaat op woensdag 19 juni opnieuw in gesprek, ditmaal is oud Markeloër Jan Lonink uitgenodigd. Naast de ‘In gesprek met’ avonden staan er ook een aantal geweldige muzikale avonden op de agenda met onder meer het Markelo’s Mannenkoor in combinatie met het Urker Vrienden Ensemble op 29 mei en op 11 juli het Rijssens Mannenkoor. Voor de muzikale avonden bedraagt de entreeprijs 10 euro per persoon.