Wie speelt Macbeth? – De KING’S MEN-tour door Overijssel

  43

  Datum/Tijd
  zaterdag 18 september 2021 tot zondag 26 september 2021
  18:30 uur tot 21:00 uur


  Dalfsen/Almelo/Lattrop/Denekamp. Ook deze nazomer gaat de Nederlands-Duitse toneelgroep KING’S MEN op tournee met “Macbeth”. Er zijn optredens in Overijssel, zoals het Kasteel Rechteren in Dalfsen, het Landgoed Huize Almelo, het Huis te Breckelenkamp in Lattrop en het Huis Singraven in Denekamp. Vlak over de grens is ook een voorstelling in Heek in het Münsterland, op een half uur rijden van Enschede. The KING’S MEN speelen het liefst voor prachtige landhuizen.

  Het verhaal is bekend: het werk van Shakespeare gaat over de Macbeth’s carrière van generaal tot Schotse koning, zijn poging tot koningsmoord en, na verdere moorden die bedoeld waren om zijn macht te behouden, zijn val.

  Van de klassieke tragedie blijft niet veel over in openluchtvoorstelling van de KING’S MEN. Hun verhaal begint met de vraag, wie van de vier acteurs Macbeth moet spelen. Alle vier storten zich met onstuitbare energie in de actie, spelen afwisselend de rol van held en laten zo steeds nieuwe facetten van Macbeth’s persoonlijkheid zien. Maar hoe meer hij zich ontwikkelt van oorlogsheld tot gewetenloze moordenaar, hoe moeilijker het wordt om de handschoen op te pakken en de rol te spelen.

  Met een paar rekwisieten en expressieve kostuums vertellen de KING’S MEN het tijdloze verhaal van Macbeth – spannend, krachtig, met veel humor, speelplezier en virtuoze rolwisselingen.

  Vorig jaar ontwikkelde KING’S MEN een coronaveilige versie van “Macbeth” en speelde meer dan 20 uitverkochte voorstellingen in Duitsland en Nederland. Dit grandioze verhaal over intriges, liefde, oorlog en grootheidswaanzin blijft op het repertoire.