Werkplaats: This is not a conversation

  34

  Datum/Tijd
  zaterdag 19 september 2020
  13:00 uur tot 18:00 uur


  In gesprek vanuit nieuwe voorstellingen

  Werkplaats Diepenheim houdt in samenwerking met Compagnie Kaïros op zaterdag 19 september de presentatiedag “This is not a conversation”. In en rondom Cultuurcentrum Herberg de Pol worden verschillende nieuwe voorstellingen getoond. De middag is bedoeld voor theaterprogrammeurs, maar ook geïnteresseerd publiek is van harte welkom.

  Het is de eerste editie van deze experimentele middag; gericht op samenkomst en uitwisseling. In tegenstelling tot een programmeursdag, waarbij theaterprogrammeurs de voorstellingen bezoeken voor eventuele boekingen, is deze dag ook een uitnodiging aan de makers, de programmeurs en het publiek om het gesprek aan te gaan over de noodzaak van de onderwerpen van de nieuwe, getoonde voorstellingen.

  Kan je voorbij de esthetische vraag kijken? Is het mogelijk het oordeel over een (nieuwe) voorstelling om te zetten tot een gesprek, over waarom het onderwerp juist nu zo van belang is? Is het mogelijk persoonlijke titels los te laten tijdens het voeren van deze gesprekken? Onder leiding van twee professionals worden er andere vormen van conversatie en uitwisseling gevonden.

  Sinds afgelopen maandag resideren enkele artiesten die deze dag op het programma staan al in Werkplaats Diepenheim. In aanloop naar de presentatiedag verschijnt er op de social media van Werkplaats Diepenheim en This is not a conversation een dagelijkse blog en andere updates. Kijk voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop op www.diepenheim.nl.