Webinar ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’

  49
  Samen met je buren de straat vergroenen is bovenal gewoon leuk om te doen

  Datum/Tijd
  dinsdag 15 maart 2022
  19:30 uur


  Webinar ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’ als opmaat naar een groene en gezellige straat

  Op dinsdagavond 15 maart organiseert vrijwilligersplatform Groen Bezig het webinar Je straat vergroenen? Zo doe je dat!. Een online inspiratiesessie voor iedereen die samen met de buren aan de slag wil om de straat te vergroenen. Ook interessant voor buurtinitiatieven, groene organisaties en wijkraden. Het webinar begint om 19.30 uur.

  Steeds meer mensen steken de handen uit de mouwen om hun straat te vergroenen. Straten worden er niet alleen mooier door, maar meestal ook een stuk gezelliger “Samen vergroenen zorgt niet alleen voor een mooie straat, maar het is ook een leuke manier om je buren te leren kennen”, aldus Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel. “En niet onbelangrijk, in een groene omgeving is het een stuk prettiger wonen voor mens en dier!”

  De online sessie ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe je als bewoner samen met je buren in je straat aan de slag kunt gaan. Na een korte introductie over het belang van groen in de bebouwde omgeving, komen verschillende opties aan bod van de aanleg van geveltuintjes tot het beplanten van boomperkjes. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: wat is er zoal mogelijk, wat kan de gemeente voor je betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden? Ook vertelt een inwoner van Zwolle hoe hij samen met de buren de straat heeft vergroend.

  Lijkt het jou ook wat om samen met de buren je straat te vergroenen? Doe dan mee en meld je aan. Meer informatie over het programma en de aanmeldlink is te vinden op groenbezig.nl/aanbod/webinar-straat-vergroenen-2022.