Wat willen wij eten?

  39

  Datum/Tijd
  dinsdag 4 april 2023
  20:00 uur


  Op de afdelingsavond van Vrouwen van NU Diepenheim gaat eigen lid Joke van Egteren een programma verzorgen over voeding en voedselproductie. Wat willen we eten is het thema van deze avond. Gezien de actualiteit van dit thema zijn bij deze bijeenkomst ook niet-leden hartelijk welkom. De bijeenkomst is op dinsdag 4 april a.s. in Cultuurcentrum Herberg de Pol. Aanvang 20.00 uur. Entree voor leden € 4,-. Niet-leden € 8,- Dit is inclusief koffie/thee voor aanvang van het programma en een drankje in de pauze.

  Wat willen we eten

  Joke van Egteren verzorgt deze avond een (interactief) programma over voeding en voedselproductie. Waar komt ons voedsel vandaan? Wat willen wij eten?

  In de supermarkt worden de meeste boodschappen gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen om rechtstreeks bij de producent te kopen. Voor vlees, zuivel, groente en fruit is dat heel goed mogelijk. Wie maakt die keuze en wat speelt er dan allemaal mee in je hoofd om dat wel of niet te doen? Je hoeft er niet ver voor te reizen, maar het is vaak wel duurder en het kost meer tijd om alle afzonderlijke winkels langs te gaan. Toch zien we zeker als het om boerderijwinkels en streekwinkels gaat wel een toename de laatste jaren. Je kunt zien waar het voedsel geproduceerd wordt en wie het doet, je spreekt de producent namelijk vaak zelf omdat hij of zij ook in de winkel staat.

  Een mooi actueel onderwerp, waar Joke het graag met ons over wil hebben op 4 april. Het wordt een interactieve avond, dus niet alleen maar luisteren maar ook zelf meepraten en meedoen met een quiz over voeding. En we krijgen iets te proeven erbij!