Voorstelling dichter Rutger Kopland in het kader van Heerlijck Zicht in Goor

  61

  Datum/Tijd
  zaterdag 29 juli 2017 tot zondag 30 juli 2017
  00:00 uur


  Op zaterdag 29 en zondag 30 juli speelt Peergroep in co-productie met Gouden Haas de
  buitenvoorstelling ‘Rutger Kopland’ in Goor. Kopland, één van Nederlands meest belezen dichters, is in Goor geboren.

  De voorstelling speelt vier keer in het theaterweekend van Heerlijck Zicht, waarin tegelijkertijd het 25-jarig jubileum van Kunsten op Straat wordt gevierd.

  Kopland is een poëtische en beeldende locatievoorstelling geïnspireerd op de levenslange zoektocht van dichter Rutger Kopland naar de werking van ontroering. Aan de hand van zijn poëzie dwaalt het publiek door het hoofd van Kopland en wordt het meegenomen in het verlangen te begrijpen wat nog onbegrepen is. Rutger Kopland (1934-2012) is een van Nederlands meest gelezen dichters. In een onnadrukkelijke en observerende stijl belicht hij thema’s als verlangen, herinnering en voorbijgaan. Kopland vond zijn inspiratie veelal in het landschap en de natuur. ‘’Niet de tijd gaat voorbij, Maar jij, en ik’’ is een van de bekendste teksten van Rutger Kopland. Of herkent u het volgende moment: Het zingen van een merel in de vroege ochtend. Dat je even stilstaat en denkt: ‘Ja, dit ken ik, dit moment is ouder dan ikzelf. Dit is er altijd geweest en zal er nog zijn als ik er niet meer ben.’ Volgens dichter Rutger Kopland zijn het dit soort kleine dingen in het leven die ontroering kunnen oproepen. Een onverwacht moment dat je overvalt en waarin het lijkt of de wereld heel eventjes haar sluier optrekt en iets van haar geheim blootgeeft.

  ‘Rutger Kopland’ is onderdeel van het buitentheaterweekend van Kunstroute Heerlijck Zicht.

  ‘Rutger Kopland’ speelt op zaterdag 29 juli om 15.00 uur en 20.00 uur en op zondag 30 juli om 11.00 uur en 15.00 uur in De Meene aan de Waterhoeksweg

  Kaarten zijn voor € 10,- te koop via www.reggehof.nl.

  Meer informatie over de voorstelling vindt u op: www.reggehof.nl.
  _________________________________________________________________________