Voorjaarsfeest Markvelde 19, 20 en 21 mei

  96

  Datum/Tijd
  vrijdag 19 mei 2017 tot zondag 21 mei 2017
  Hele dag


  Als eerste van de lange rij traditionele kermisfeesten staat zoals altijd in het laatste weekend voor Hemelvaart het Voorjaarsfeest in Markvelde weer op de agenda.

  In de actieve plattelandsgemeenschap Markvelde zijn door het jaar heen vele activiteiten evenementen te beleven. Het jaarlijkse hoogtepunt is echter altijd weer het voorjaarsfeest. Een weekend lang is het feestterrein aan de Steenmorsweg het decor van sport-spel-muziek en gezelligheid. Vrijwel iedere inwoner van Markvelde en een groot aantal andere mensen dat Markvelde een warm hart toedraagt zijn de laatste weken op één of andere manier betrokken bij de voorbereidingen van het voorjaarsfeest. Al deze mensen staan garant voor een programma met veel gezelligheid en gemoedelijkheid, wat iedere bezoeker zal ervaren.

  Nieuw in het programma voor dit jaar is vooral de aandacht die besteed wordt aan de gezelligheid op de zaterdagmiddag en de grote publiekstrekker op zaterdagavond: BOH FOI TOCH!

  Het feest begint op vrijdagavond met de traditionele M-factor om 20:00 uur. Een verrassende show voor en door mensen uit Markvelde. Ook dit jaar zullen er weer spectaculaire, hilarische en aandoenlijke shownummers opgevoerd worden. Vanaf 22:00 uur staat de band DC BELL uit Enter en omstreken op het podium. Die maakte afgelopen najaar een verpletterende indruk tijdens het Lammershoes Live festival in Markvelde en werden diezelfde avond nog gecontracteerd om de vrijdagavond van het voorjaarsfeest af te sluiten.

  Op zaterdag staan er een aantal nieuwe onderdelen op het programma. Het traditionele kinderfeest start met het oplaten van ballonnen om 12:15 uur. Aansluitend is er vanaf 12.30 uur in de tent het Markvelds Tafelen, een initiatief van Stichting Het Zevensprongplein, dat dit jaar voor het eerst onderdeel van het voorjaarsfeest uitmaakt. Betrokkenen bij Markvelde kunnen zich voor deze gezellige en rijk gevulde lunchtafel aanmelden. Na de lunch wordt het programma omstreeks 13:30 uur voortgezet met de kinderspelen en vanaf circa 14:00 het nieuwe onderdeel de Muzikale Bingo. Voor iedereen die houdt van een spelletje en fijne meezing-muziek is dit absoluut een aanrader. Er zijn weliswaar geen grote prijzen te verdienen, maar de sfeer en de gezelligheid gaan dit absoluut overtreffen! Aansluitend wordt dan omstreeks 14:45 uur het eerste schot van het vogelschieten gelost door de uittredende schutterskoning.

  Op zaterdagavond zal het muzikale hoogtepunt van deze editie van het voorjaarsfeest plaatsvinden met het optreden BOH FOI TOCH. Kaarten zijn nog in de voorverkoop bij diverse adressen in de regio verkrijgbaar (zie www.markveldsbelang.nl) De heren van de Capri Road Show zorgen verder voor het feest in de tent.

  De zondagmiddag is zoals altijd zonder entreegeld en dus gratis toegankelijk voor iedereen. Dit jaar staat de derde uitvoering van de spectaculaire Aalnkettelrace op het programma. De open tractoren met een aangekoppelde (versierde) aalnkettel gevuld met schoon water, gaat de baan op om te racen. De snelste wint, maar onderweg moet water gespoten worden om het andere coureurs zo moeilijk mogelijk te maken. Dat belooft weer een mooi modderig spektakel te worden.

  Op het feestterrein wordt ook weer de sportieve zeskamp gehouden met deelname van vele teams uit de omliggende dorpen. Voor de kleinsten is er een ballonnen-clown en is er een zandbak om lekker in te spelen.

  Het weekend wordt afgesloten met een groot feest in de tent! Vanaf 16:00 uur treden de dames en heren van Joint Adventure uit Ruurlo op. Vorig jaar speelden zij de tent op de vrijdagavond plat, ze mogen dat nu op de zondagmiddag nogmaals laten zien. Tegen 19:00 uur zullen de mannen van de dialect-rockbank Half um Half het podium bestijgen. De afgelopen jaren hebben zij hun reputatie als geweldige live-act zonder meer gevestigd. Half um Half staat garant voor een avondje Rocken, Höken en Angoan!