Volop activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2023

  48

  Datum/Tijd
  vrijdag 6 oktober 2023
  15:00 uur tot 17:30 uur


  De Kinderboekenweek is het grootste leesfeest voor kinderen. Dit jaar is het van 4 tot en met 15 oktober met het thema: “Bij mij thuis.”
  Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan.
  Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

  Kinderboekenfestival op 6 oktober

  Waar woon je? Welke gekke oom of lieve buurvrouw heb je? Heb je huisdieren of misschien een fijne slaapkamer? Welke feestdagen vieren jullie thuis? De Kinderboekenweek gaat over jouw (t)huis. In de bibliotheken in de Hof is weer van alles te beleven tijdens de Kinderboekenweek. Zo is er op vrijdag 6 oktober van 15.00 tot 17.30 uur een heus festival in de Bibliotheek in Goor! Luister naar een voorleesverhaal in verschillende talen tijdens de voorleesestafette, zoek mee naar de letters in de voorstelling ‘De reis van het Boek’, of kom oer-hollands pannenkoeken uit onze pannenkoekenprinter proeven. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen de hele dag binnen lopen en aan de slag. Kijk voor alle informatie op: www.hofbibliotheek.nl.