Voedsel veur mekaar Infodag – Platenkampweg 54, Bentelo

  217

  Datum/Tijd
  zondag 6 maart 2022
  11:00 uur tot 14:00 uur


  We worden ons steeds bewuster van gezond, lokaal en seizoensgebonden eten. We willen weten waar ons eten vandaan komt en kunnen vertrouwen dat het eerlijk, met respect voor mens én natuur, geproduceerd is. Wat is nou leuker dan het hebben van een gemeenschappelijke moestuin waar je zelf van eet en tegelijkertijd mensen ontmoet?

  Daarom bundelen we onze krachten om voedsel veur mekaar te verbouwen! Alle deelnemers zijn samen eigenaar van de moestuin en bepalen hoe en wat gekweekt wordt. Met de juiste aandacht voor een optimale voedingsbodem verbouwen we groente, kruiden en aardappelen met de hoogste voedingswaarde.

  Omdat niet iedereen groene vingers heeft, huren wij een ervaren tuinder in die deze moestuin – samen met ons – tot een succes maakt! Door vrijwillig mee te helpen, leren we zelf voedsel te verbouwen, bouwen we aan een community en ontlasten wij tegelijkertijd onze eigen tuinder. Hierdoor kan de maandelijkse bijdrage voor de oogst ook beperkt blijven.

  Zo verbouwen we samen duurzaam een flink deel van je wekelijkse behoefte aan gezonde groenten. Nieuwsgierig? Kom langs op onze informatiemiddag zondag 6 maart van 11 uur tot 14 uur! De informatiebijeenkomst vindt plaats op het hoofdperceel aan de Platenkampsweg te Bentelo, achter de parkeerplaats van Eastern Plaza.

  Inmiddels hebben al tientallen huishoudens uit de regio laten weten graag mee te doen! Er is plaats voor ongeveer 100 huishoudens.

  Als lid leg je eenmalig inschrijfgeld* in. Dit geld krijg je terug mocht je onverhoopt besluiten te stoppen. Verder betaal je een maandelijkse contributie van €32,50 per mond. Je bepaalt zelf voor hoeveel monden je wilt afnemen. Met dat geld betaalt de vereniging onder meer de tuinder en het plant- en zaaigoed. Wekelijks kun je dan de oogst ophalen. Als lid heb je overigens veel inbreng in de koers van de moestuinvereniging, in werkgroepen of het bestuur, maar sowieso op ledenvergaderingen.

  Behalve naar verwachting minimaal 40 weken lekker en gezond eten, draag je als lid ook bij aan een gezond lokaal voedselsysteem, een vitale bodem, meer biodiversiteit, leer je meer over je eten en ontstaat als vanzelf meer noaberschap. En als lid meewerken op het land of in de uitlevering van de oogst mag, maar is niet verplicht.
  Graag vertellen de initiatiefnemers jou op zondag 6 maart veel meer over dit initiatief. Daar kun je ook al je vragen kwijt.

  Zien wij jou ook?

  Check onze website www.voedselveurmekaar.nl voor meer informatie.
  *€500 eenpersoonshuishouden (1 mond); €1000 meerpersoonshuishouden (2-5 monden)