Vier de Boekenweek met eerste editie Deeps LeesFeest

  81
  Foto: Joris Jan Bos

  Datum/Tijd
  dinsdag 26 maart 2019
  19:30 uur


  Na de aftrap van het traditionele, nationale Boekenbal op vrijdag 22 maart start het hoogtepunt van een literair jaar: de Boekenweek. Aansluitend op deze jaarlijkse week waarin het boek centraal staat, presenteert De Heerlijckheid Diepenheim de eerste editie van het veelbelovende Deeps LeesFeest. Op dinsdagavond 26 maart schuiven verschillende gerenommeerde schrijvers en dichters aan in de theaterzaal van Herberg de Pol.

  Erna Lammertink

   

  Foto: Henk Treur

  Op de eerste editie van het Deeps LeesFeest ontvangt de Diepenheimse presentatrice Erna Lammertink de schrijvers A.L. Snijders, André Manuel, Paul Abels en (zijn nichtje) Thierry Abels. Zowel gasten uit het westen van het land, als uit (de omgeving van) Diepenheim komen deze avond aan het woord. Zoals voordrachtskunstenaar Wies Wassenberg uit het naburige Hengevelde. Ze kent tientallen gedichten uit haar hoofd en maakt op het Deepse LeesFeest een keuze daaruit met het boekenweekthema ‘De moeder de vrouw’ als leidraad.

  A.L Snijders

  Thierry Abels

  Wies Wassenberg

   

  Deze avond worden verder sketches gespeeld door de Diepenheimse toneelvereniging Ons Genoegen. En Wieteke van Dort zorgt voor een muzikale noot. Begeleid door gitarist Ton Ouwehand en accordeonist Nico-Jan Beckers, laat de Nederlandse actrice, cabaretière en zangeres deze avond liederen van de Twentse dichter Willem Wilmink klinken.

  Op dinsdagavond 26 maart vanaf 19.30 uur dus een programma bomvol met literair en muzikaal vermaak. De kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.diepenheim.nl, www.herbergdepol.nl en in Herberg de Pol. Bij aankoop van kaarten voor drie literaire avonden: Nico Dijkshoorn, Deeps LeesFeest en Peter Buwalda, schuift u op 26 maart voorafgaand aan het Deeps LeesFeest, gratis aan bij de stamppotmaaltijd in Herberg de Pol.