UItnodiging Workshop “Hoe Oogst ik een Boom?”

  55

  Datum/Tijd
  zaterdag 11 december 2021
  10:00 uur tot 13:00 uur


  De boomwerkgroep roept mensen op Samen direct aan de slag te gaan voor 35.000 meer bomen en zoekt vrijwilligers om in de komende 4 maanden zaailingen en struiken te oogsten en te planten.
  Wil je meedoen met de actie meerbomen.nu én meer kennis opdoen over bomen dan nodigen we je van harte uit voor de workshop over bomen oogsten en herkennen. Dit is gelijk het startschot voor het eerste oogstevent. Gedurende de komende 12 weken gaan vrijwilligers zaailingen oogsten.
  Deze zaailingen worden vanaf dan iedere zaterdag uitgedeeld en/of geplant op bomenhubs. Dit houdt in dat wij de zaailingen / bomen tijdelijk inkuilen op een locatie. In een bomenhub komen bomen en struiken van verschillende oogstdagen bij elkaar. Daar worden ze tijdelijk opgeslagen, tot ze in een biodiverse mix voor af aan het voorjaar naar de plantlocaties gaan. Heb je vragen of wil je je aanmelden (als vrijwilliger, oogstlocatie, plantlocatie, bomenhub), dan kun je bij Alexandra Tempelman en Mignon Sanchez terecht, via email boomwerkgroephvt@gmail.com Meer info en aanmelden voor de actie via de website: https://meerbomen.nu/

  Een goed begin van de actie met de WORKSHOP “Hoe oogst ik een boom?”
  Wat: Workshop “Hoe oogst ik een boom?”
  Bomen herkennen, oogsten, vervoeren via hubs en planten.
  Schep, drinken en eten voor jezelf meenemen. We gaan over bomen leren en zaailingen uitsteken en opbinden en inkuilen. Alles in de buitenlucht. We steken zaailingen van Lijsterbes, Vuilboom, Den, Eik en Beuk. In samenwerking met Arie Rouwhof van SBB en Iljitsj IJsebrands, boomspecialist.

  Wanneer? Zaterdag 11 december van 10-13 uur
  Waar: Recreatieterrein Holten. Dagcamping Holten, dagrecreatieterrein tussen Holten en Nijverdal, midden op de Sallandse Heuvelrug. Vanaf Holten richting Nijverdal over de Holterberg rijden en dan voorbij aan restaurants en natuurmuseum rijden, weg vervolgen, na flauwe bocht rechtsaf het terrein oprijden via een toegangsweg.
  Voor wie: Ieder die meer wil leren over bomen en mee wil doen met de actie van meerbomen.nu in Hof van Twente. Na het volgen van de workshop ben je in staat bomen te oogsten, te herkennen en op te slaan of is simpelweg je kennis over bomen vergroot. Dit om de natuurwerkdagen goed voorbereid te kunnen beginnen! Meld je vandaag nog aan via boomwerkgroephvt@gmail.com
  Kosten: Gratis deelname! De workshop wordt aangeboden door de gemeente Hof van Twente.

  Programma Workshop “Hoe oogst ik een boom?”
  Welkom en introductie Boomwerkgroep en meerbomen.nu Alexandra Tempelman,
  Mignon Sanchez en Arie Rouwhof.

  Toelichting op herkennen van bomen Boomdeskundige Iljitsj IJsebrands

  Workshop oogsten (in de praktijk!)
  Methode, bomenkennis, oogsten, bomenhubs en planten Iljitsj IJsebrands