Try-outs nieuwste voorstelling Ekaterina Levental

  45
  Foto: Chris Koolmees

  Datum/Tijd
  vrijdag 11 mei 2018 tot zaterdag 12 mei 2018
  20:00 uur


  Ekaterina Levental geeft op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei haar eerste try-outs van haar nieuwste voorstelling ‘La Voix Humaine’. De try-out geeft een uniek kijkje in het werkproces. Ekaterina repeteert in Werkplaats Diepenheim voor deze voorstelling, die ook op Heimland (27 t/m 29 juli) te zien zal zijn.
  ‘La Voix Humaine’ is een monoloog, die zich afspeelt in Parijs. Een vrouw van middelbare leeftijd heeft haar ex aan de telefoon, met wie ze vijf jaar lang een relatie heeft gehad. Hij zal de volgende dag gaan trouwen met een andere vrouw, wat de hoofdpersoon tot wanhoop drijft. De monoloog laat op indringende wijze de mentale aftakeling van de vrouw zien.
  Een belangrijke invalshoek in deze voorstelling is het gebruik van een computerscherm, die de telefoon vervangt. Het scherm geldt als het medium voor contact tussen buiten- en binnenwereld, en het licht ervan een metafoor voor verbinding, hoop en leven. De voelbare wanhoop van deze vrouw herkennen we in onze alledaagse fixatie op schermen; we zoeken ons intiem contact, houvast en verbinding, in een virtuele technische wereld, en verliezen daarbij contact met de  fysieke werkelijkheid.
  Samen met haar man Chris Koolmees verbleef Levental in april al twee weken in Werkplaats Diepenheim, en ook in mei werken zij twee weken aan ‘La Voix Humaine’ in deze culturele broedplaats in Diepenheim. De try-outs in Herberg de Pol zijn de eerste voorstellingen waarbij publiek aanwezig is. In juni gaat de voorstelling in première, waarna Ekaterina door Nederland tourt. In juli keren zij terug naar Diepenheim, waar Levental de definitieve voorstelling op Heimland speelt.

  Vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei om 20.00 uur in Herberg de Pol
  Entree € 5,-.
  Kaarten zijn te koop op www.diepenheim.nl en aan de kassa