Toonmoment ‘Romeo, Romeo, Romeo’ in Werkplaats Diepenheim

  36

  Datum/Tijd
  maandag 19 november 2018
  19:30 uur


  Choreograaf Joshua Monten maakt samen met zijn team de voorstelling Romeo, Romeo, Romeo. Op maandagavond 19 november laten de vier dansers zien wat zij tijdens hun residentie in Werkplaats Diepenheim hebben bereikt.

  De gedachte achter ‘Romeo, Romeo, Romeo’? Dans is een paringsritueel. Zelfs vóór de evolutie van de eerste homo sapiens was dans een vorm van vrijage voor vele andere levensvormen. En zelfs vandaag, in het tijdperk van Tinder, Grindr en online dating, blijft dans een centrale rol spelen in het aantal van ons die een partner vinden. Dans kan veel dingen betekenen en kan vele vormen aannemen – maar zelfs wanneer het wordt uitgevoerd door professioneel opgeleide dansers voor een verfijnd publiek – diep vanbinnen blijft dans een paringsritueel.

  De voorstelling “Romeo, Romeo, Romeo” is vernoemd naar de jonge protagonist van Shakespeare die liefde ontdekt – waar anders? – in een dans. De welsprekendheid van zijn woorden – en van zijn lichaamstaal – dragen bij tot een succesvolle koppeling. Dit zijn ervaringen die velen van ons mensen (en dieren) delen. “Romeo, Romeo, Romeo” is gewijd aan het verkennen van elkaars aantrekking en de ervaring die tot leven worden gebracht wanneer iemand danst en een ander toekijkt.

  Het Toonmoment van ‘Romeo, Romeo, Romeo’ vindt plaats op maandag 19 november om 19.30 uur in Werkplaats Diepenheim, hagen 2 te Diepenheim. De entree is gratis, er is mogelijkheid tot een vrije gift aan Werkplaats Diepenheim.