Rederijkerskamer treedt op in Markelo

  72

  Datum/Tijd
  vrijdag 17 maart 2023
  20:00 uur


  Rederijkerskamer Bilderdijk speelt ¿Triviale zaken?

  De regie is dit jaar in handen van Diepenheimer Wilko Wissink.

  Het appartement van Eva Veerman is de verzamelplaats van een groep vriendinnen, die elke vrijdagavond bij elkaar komen om Triviant te spelen.
  Eva is gescheiden en lijkt zich, afgezien van het feit dat ze een enorme chaoot is, redelijk goed te kunnen redden in haar eentje.
  Als een van de vriendinnen, Floor Jansen, ook gaat scheiden, nodigt Eva haar onmiddellijk uit zolang bij haar te komen wonen. Alle vriendinnen, inclusief Eva zelf, zijn namelijk bang dat Floor de scheiding niet aankan en rare dingen zal gaan doen.
  Grotere tegenpolen echter zijn ondenkbaar, en het duurt dan ook niet lang voordat de bom barst tussen het neurotische kasplantje Floor en de rommelige, stoere Eva.
  Ook de verschillende karakters van de overige vriendinnen, Sylvia, Mickey, Renee en Vera komen steeds meer met elkaar in conflict.
  Als Eva haar zinnen heeft gezet op twee aantrekkelijke Spaanse mannen Manolo en Jesus lopen de spanningen steeds hoger op en krijgt het verhaal een verrassende wending.

  De première is op vrijdag 17 maart en de overige voorstellingen op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart.
  Alle avonden beginnen om 20.00 bij de Haverkamp in Markelo. Entree is € 8,00; reserveren is niet nodig.

  ¿Triviale zaken? Wordt dit jaar gespeeld door:
  Miranda Vruwink, Karin Blankenstijn, Hermien Berendsen, Mirna van Dartel, Kirsten Ongena, Hermien Hannink, Jurgen Bruggeman en Luuk Elkink.
  De regie is in handen van: Wilko Wissink.
  Licht en geluid: Rudi Smit.