Toneelgroep Jan Vos speelt Koning van het Grasland op landgoed Nijenhuis

  45
  foto: daphnevandevelde

  Datum/Tijd
  woensdag 27 juni 2018 tot zondag 1 juli 2018
  20:30 uur tot 22:30 uur


  In de zomer van 2018 wordt de voorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos gespeeld op landgoed Nijenhuis in Diepenheim. Rondom de voorstellingen kan men reserveren voor een maaltijd/lunch inclusief wandeling over landgoed Nijenhuis.

   ‘Koning van het Grasland’ speelt zich af in 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij…

  Na het grote succes van ‘Mansholt’ in 2016 slaat toneelgroep Jan Vos opnieuw haar kamp op in Diepenheim voor een nieuwe ‘theater bij de boer’ voorstelling. Op een speciaal voor ‘Koning van het Grasland’ gebouwde overdekte tribune neemt het publiek op Erve Keuzekamp plaats om in de weilanden te kijken naar het verhaal over Anke en Hessel, dat gespeeld wordt door Marcel Faber, Trudi Klever, Helmert Woudenberg, Joop Wittemans en Bieneke Ehlhardt.

  foto: Daphnevandevelde

  De voorstelling speelt van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli en van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli. Kaarten á € 22,50 zijn te koop op diepenheim.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de maaltijd/lunch met wandeling begeleid door mede-eigenaar Just Schimmelpenninck over landgoed Nijenhuis, de aanvangstijden en de randprogrammering op dinsdag 26 juni en dinsdag 3 juli.