Tijd Genoeg: Henny Vrienten, Jeroen Krabbé en Marjan Berk in de herfst van hun leven – aflevering 2

  183

  Datum/Tijd
  woensdag 10 november 2021
  20:00 uur tot 22:00 uur


  Henny Vrienten, Jeroen Krabbé en Marjan Berk. Drie bijzondere mensen met prachtige carrières, en met elkaar verbonden omdat ze zich alle drie thuis voelen in Overijssel. In de docu-serie Tijd Genoeg van RTV Oost gaat presentator André van der Zee elke woensdag op zoek naar wat hen drijft om nog steeds in de spotlights te staan, en waarom ze naar Overijssel zijn gekomen.

  In de tweede aflevering duiken we met Diepenheimer Henny Vrienten zijn moestuin in, waar hij het liefst elk weekend te vinden is. “Hier ervaar ik geen stress en verander ik van popster tot tuintut”. Ook bezoeken we de lokale slager in Diepenheim waar Henny nauwelijks hoeft af te rekenen voor zijn karbonades. Hoe anders is dat in Amsterdam waar je het vlees niet mee krijgt als je je portemonnee bent vergeten. Het is één van de verschillen tussen de Amsterdammers en de Twentenaren volgens Henny. Én zijn de Twentenaren vooral rustiger en sneller tevreden.

  Marjan Berk stond jarenlang op het toneel, toen ze eind jaren zeventig besloot te gaan schrijven. Ze staat bekend als de koningin van de korte verhalen en haalt de inspiratie voor haar boeken uit haar fantasie, de mensen die ze kent en de dingen die ze doen. Ze wil graag gehoord worden. Zoals haar opa vroeger naar haar luisterde.

  Jeroen Krabbé is veel in Dalfsen te vinden. Het bos rondom zijn huis is voor hem een inspirerende plek. Hij schildert overal; op zijn reizen als internationaal acteur gaat er standaard een schilders koffertje mee. De meeste schilderijen werkt hij vervolgens uit in zijn atelier in Amsterdam. We nemen er een kijkje en horen welke geschilderde werken zijn ontstaan tijdens de films waarin hij speelde. “Ik schilderde half Marokko tijdens de opnames van de James Bondfilm, The Living Daylights”.

  De serie ‘Tijd genoeg’ zie je bij RTV Oost op woensdag 3, 10, 17 en 24 november om 20.00 en 22.00 uur. De uitzendingen worden de volgende ochtend om 08.00 uur herhaald en op elke zondag erna om 16.00 uur. Toch gemist? Klik hier om de uitzendingen terug te kijken: rtvoost.nl/tv/gemist