Themaweekend 1: Heerlijck Zicht tekenen en schilderen

  83
  LeonieMuller-RoodVerlangen-

  Datum/Tijd
  zaterdag 1 juli 2017 tot zondag 2 juli 2017
  14:00 uur tot 17:00 uur


  Zaterdag 1 juli is de start van kunstroute Heerlijck Zicht

  in Diepenheim. In het eerste weekend vindt het themaweekend tekenen en schilderen plaats. Een gedeelte van dit weekend wordt door Kunstvereniging Diepenheim, partner van de Heerlijckheid Diepenheim, georganiseerd.

  Kom tekenen of schilderen langs de kunstroute
  Kunstvereniging Diepenheim nodigt bezoekers uit om op zaterdag 1 en zondag 2 juli te komen tekenen en schilderen langs de route. Op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur kan de bezoeker zijn/haar werk laten bespreken door een professioneel team van de Kunstvereniging in de Feestzaal van Cultuurcentrum Herberg de Pol. Alle tekeningen en schilderijen worden onderdeel van een expositie die wordt ingericht in de Feestzaal op 1 en 2 juli. De tentoonstelling is tijdens de inrichting en daarna te bezichtigen van 1 t/m 6 juli en op 8 en 9 juli. Neem zelf uw teken/schilderspullen en papier of doek mee. Er zijn niet alleen volwassen die langs de route tekenen en schilderen. Op zondagmiddag schilderen kinderen van diverse basisscholen in de omgeving langs de route onder begeleiding koeien.

  Kunstenaar Paul de Kort in gesprek met kunstenaars Heerlijck Zicht     IS HELAAS GEANNULEERD!!!!
  Zaterdag 1 juli om 20.00 uur gaat kunstenaar Paul de Kort in gesprek met de kunstenaars over de tentoonstelling Heerlijck Zicht in Cultuurcentrum Herberg de Pol te Diepenheim. Bezoekers krijgen de kans vragen te stellen aan de kunstenaars van Heerlijck Zicht. Paul de Kort is geen onbekende in landschappelijke kunsttoepassingen. Van zijn hand komen grote werken; Mandercirkels in het Noordelijke Manderheide nabij het Twentse dorp Mander, Wassende Maan in de Brabantse Biesbosch en Pier+Horizon, het 7e landschapskunstwerk van Flevoland in de Noordoostpolder. De film over Pier+Horizon wordt aansluitend aan het gesprek vertoond. Na de filmvertoning kunnen vragen worden gesteld aan Paul de Kort.

  Goor

  In Goor staan tijdens het tekenen- en schilderweekend in de prachtige tuin aan de Diepenheimseweg 1, bij het oude gemeentehuis, 15 schildersezels opgesteld. Vijftien landelijke kunstenaars en een kinderschildergroep van Patrick van den Burg werken live aan kunstwerken onder het genot van livemuziek. Mocht u behoefte hebben aan een hapje en een drankje; vandaag is dit een uitstekende pauzelocatie! Dit evenement vindt plaats op zondag 2 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur.