Themadienst over dienstbaarheid in de Johanneskerk

  56

  Datum/Tijd
  zondag 13 oktober 2019
  10:00 uur tot 11:00 uur


  Zondag 13 oktober wordt in de Johanneskerk een dienst rondom het thema “dienstbaarheid” georganiseerd.

  Een dienst anders dan anders, waarin de nadruk komt te liggen op “de werkers uit het veld”. Wat beweegt hun, wat is hun motivatie, wat maken ze mee.
  Omdat het werk in o.a. de zorg dag en nacht doorgaat, zijn Marijke Kistemaker (TMZ) en Lianne Heutinck (Carint) vooraf geïnterviewd. Dit interview wordt tijdens de dienst in de kerk getoond.
  Henk van Huisstede geeft een impressie van zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Aveleijn en Chris Koens wordt tijdens de dienst geïnterviewd over zijn werk.

  Dit alles gerelateerd aan de vraag: “Ben ik mijn broeders hoeder?”. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan en de opdracht om te waken over de tuin van Eden (onze wereld) en deze te bewerken.

  Dienstbaarheid wordt vaak op één lijn gesteld met onderdanigheid of ondergeschiktheid en dat wordt in deze tijd helaas niet erg gewaardeerd. Maar dienstbaarheid is meer “je in dienst stellen van, zorgen voor”. En dat kun je alleen doen als je zelf sterk staat en genoeg te geven hebt. Je doet het dus vanuit je kracht! Iets om trots op te zijn en vooral iets waar we met zijn allen wel wat meer waardering voor mogen tonen.

  Na de dienst is er voor iedereen koffie/thee in de Molenaarshof.

  Aanvang van de dienst: 10.00 uur
  Locatie: Johanneskerk Diepenheim, Grotestraat 1