Sieraad in Zicht

  178

  Datum/Tijd
  vrijdag 11 augustus 2017 tot zondag 20 augustus 2017
  11:00 uur tot 17:00 uur


  Sieraad in Zicht is een vervolg op het in 2013 voor het eerste gehouden SieraadMoment Diepenheim, wat toen met ruim 4.000 bezoekers een groot succes was. De initiatiefnemers Frank van Zwicht (sieraadmaker in Diepenheim), Karel Betman (sieraadmaker en galeriehouder Beeld en Aambeeld-Enschede) en Ernst Ossewaarde (organisatie en marketing) zien grote kansen voor dit evenement als onderdeel van Heerlijck Zicht de kunst- en landschaps-belevingsroute die in juli en augustus wordt gehouden. Hun ambitie is om het sieraad op het snijvlak van ‘beeldende kunst en ambacht’ in al zijn veelzijdigheid te tonen in een hoogwaardige setting van galeries en musea. Voor deze eerste editie van Sieraad in Zicht is dat goed gelukt. De exposantenlijst is dan ook indrukwekkend te noemen met veel gevestigde namen, zoals bijvoorbeeld Ineke Otte, Mecky van den Brink, Jennifer Hoes, Maria van Hees, Frans Beelen, het Haarlems Sieraadcollectief, U&I-collectief en dat is slechts een willekeurige selectie uit de lijst van deelnemende sieraadmakers.

  Extra interessant wordt het door de grote diversiteit aan materialen die de sieraadmakers/kunstenaars toepassen om de prachtigste sieraden te ontwerpen en te maken. Zo maakt Luis Acosta gebruik van papier, Ineke Otte van textiel, kunststoffen en in de natuur gevonden voorwerpen, Sibyl Heinen van rubber en bladgoud en zilver, Persheng Warzandegan en Fija Ossewaarde van (porselein)keramiek, Maria van Hees en Karin Hodes van glas,  Mecky van den Brink van textiel, en verder zijn er sieraden met rubber, stoffen, gerecyclede materialen, (edel-)stenen, parels en natuurlijk ook goud, zilver en andere metalen.

  Naast de hedendaagse sieraden toont de Twentse Oudheidskamer en het Oranjemuseum een collectie historische sieraden die gedurende Sieraad in Zicht zijn te zien in het Oranjemuseum.

  Kortom een expositie om naar uit te kijken en om uw bezoek daaraan alvast in te plannen in uw agenda.

  Een fraaie catalogus met beeldmateriaal van werk van alle exposanten is vanaf 5 augustus te verkrijgen bij de opstappunten van Heerlijck Zicht,  Cultuurcentrum de Pol (Diepenheim) en GrandCafe de Zon (Goor) en bij de deelnemende locaties (op openingstijden). Hierin vindt u ook informatie over het klein maar fijne randprogramma met lezingen e.d.

  En vanaf vrijdag 11 augustus bent u tien dagen lang steeds vanaf 11.00 uur welkom bij de deelnemende locaties, Galerie AlaFran, Galerie Karin Hodes, Atelier/galerie Frank  van Zwicht, Atelier/Galerie Fija, Het Ottenhuis, Het Oranjemuseum (allen Diepenheim) en De Klokkenkamp in Goor.

  Voor meer info zie www.sieraadinzicht.nl

  Sieraad in Zicht is onderdeel van Heerlijck Zicht een bijzondere kunst-belevingsroute tussen Diepenheim en Goor van 30 juni t/m 3 september. De route (fiets en wandel) gaat langs ca 20 kunstwerken, allen speciaal ontwikkelde ingrepen in het landschap. Zie voor meer info: www.deheerlijckheiddiepenheim.nl.