Tentoonstelling ‘the sketch, its realisation & her lovers’ bij Drawing Centre Diepenheim

  13

  Datum/Tijd
  zaterdag 18 mei 2024
  15:00 uur


  Op zaterdag 18 mei vindt de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘the sketch, its realisation & her lovers’ plaats bij Drawing Centre Diepenheim.

  Elk kunstwerk doorloopt drie fasen: het idee, de uitvoering en het onderhoud.
  De tentoonstelling ‘the sketch, its realisation & her lovers’ richt zich precies hierop.
  In een groepstentoonstelling met twaalf kunstenaars onderzoekt gastcurator Caz Egelie de schets als een beginpunt van iets dat gevolgen zal hebben die zich uitstrekken tot in een onbekende toekomst.
  Drawing Centre Diepenheim is een kunstpodium zonder traditionele collectie. Wel bezitten wij een aantal tuinen-als-kunstwerken in Diepenheim, allemaal ontworpen door kunstenaars die in het verleden door de (destijds) Kunstvereniging zijn uitgenodigd. Met deze tuinen en het gebouw zelf, komt de vraag hoe er omgegaan moet worden met dit erfgoed – eens een concept, voorgesteld door een kunstenaar, daarna gerealiseerd door degene die verantwoordelijk is voor de productie van het werk en vervolgens verzorgd door hen die zich om wat voor reden dan ook verbonden voelen met het behoud van het werk. Want juist in dit proces ontstaat er een zekere afstand; wat als de door kunstenaar geschetste ideeën niet standhouden in de fysieke werkelijkheid? Hoe ziet het onderhoud en de verantwoordelijkheid voor een kunstwerk eruit? Hoe draag je zorg voor iets dat door iemand anders tot stand is gebracht?
  Datum en tijd: Zaterdag 18 mei. Inloop vanaf 15.00 uur, start programma om 15.30 uur.
  Toegang:
  Entree is gratis. Heb je een museumkaart? Dan scannen we die graag!
  Meer informatie vind je op drawingcentre.nl