Stappen zetten voor Duurzaamheid bij Dieka op 5 oktober

  33

  Datum/Tijd
  zaterdag 5 oktober 2019
  10:00 uur tot 15:30 uur


  Zaterdag 5 oktober is een uitgelezen kans voor jong en oud om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen op verduurzamingsgebied, groene initiatieven in de Hof en de mogelijkheden rondom asbest verwijderen. Ook is er van alles te beleven voor de kleintjes zoals schminken, kennismaken met de brandweer, springkussen en nog veel meer. In een aantal ruimten van uitgaansgelegenheid Dieka aan de Oude Rijssenseweg in Markelo kan ieder zijn hart ophalen.
  Net als twee jaar geleden in de Stoomblekerij in Goor doet Hofkracht weer vol op mee. Zo’n 1500 bezoekers kwamen toen kijken naar wat toen de laatste ontwikkelingen waren. Dit keer belooft het weer zo’n event te worden met veel informatie , maar ook gezelligheid en lekkere hapjes. Nu is er bijvoorbeeld de solar freezer te zien, onderdeel een slimme warmtepomp, maar ook mogelijkheden met sedumdaken. Ook is Duurzaam Twente present als je informatie of advies wil hebben over isoleren en alles wat daarbij komt kijken. Ook kun je nog meedoen met Hof op Rozen als deelnemer aan het zonnepanelenproject. En ook de Hofvogels doen weer mee. Maar ook laat de Fairtrade Gemeente Hof van Twente zien wat je als gemeente maar ook als inwoner kan betekenen voor werkers ver weg door hen ook een menswaardig bestaan te gunnen.

  De gemeente is blij met de deelname van o.a. de provincie Overijssel, de ODT, projectbureau BAS en GGD aan deze beurs. Ruim 60 bedrijven en organisaties uit Hof van Twente, die werkzaam zijn in Hof van Twente op het gebied van asbest, energie en duurzaamheid zijn aanwezig met een stand of verzorgen een presentatie in de Crosswayzaal. De volledige lijst van deelnemende organisaties en bedrijven vindt u op www.hofvantwente.nl.