Stabat Mater door Projectkoor Enchanté

  39

  Datum/Tijd
  zondag 19 maart 2023
  14:30 uur


  Het projectkoor van Enchanté uit Goor geeft onder leiding van Nora Volkert een Stabat Mater concert met het thema Lijden & Hoop.

  Begin maart 2020, een maand voor de uitvoering, moest het koor de lockdown het concert in de Hofkerk in Goor afzeggen. Het was een grote teleurstelling, want ze waren helemaal klaar om het Stabat Mater van Pergolesi uit te voeren, samen met een tiental projectleden. Gelukkig bleef het koor Enchanté, ondanks corona, overeind en bruist het weer van de plannen. Op 18 en 19 maart 2023 gaan ze een tweede poging doen, in samenwerking met de muziek, dans en kunstschool Home of Talents om het lijdensverhaal Stabat Mater ten gehore te brengen.

  Het thema is “Lijden en hoop”. Voor de pauze zingen ze het Stabat Mater, na de pauze het openingskoor uit Ein deutsches Requiem van Brahms, Lacrimosa van Goodall, de Cantique de Jean Racine van Fauré en Psalm 121 (Laetatus sum) van Vivaldi.

  Het koor werkt het thema breder uit met een verteller, een muzikaal intermezzo en beeldmateriaal. Een avond die u niet mag missen.

  Informatie

  Stabat Mater concert datum: Zaterdag 18 maart 2023, aanvang 19:30, locatie Goor en Zondag 19 maart 2023, aanvang 14:30, locatie Markelo.

  Kaarten zijn te reserveren via: stabatmater23@gmail.com en worden verkocht via de koorleden of aan de deur.

  Voor meer informatie: www.homeoftalents.nl/nieuws/stabat-mater