Science Battle

  49
  dav

  Datum/Tijd
  zaterdag 9 februari 2019
  20:00 uur


  Na een heel succesvolle avond vorig jaar, hebben we deze mooie opzet van een battle met en van jonge wetenschappers direct weer geboekt voor 2018/2019. Vooral omdat het in gewone mensentaal een prachtige inkijk geeft in het dagelijkse leven van een jonge wetenschapper.
  Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen? Ga je anders autorijden als een robot je corrigeert? Hoe word je echt gelukkig? En stroom haal je gewoon uit je raam.
  Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de Science Battle. Een nieuw concept waar ze een wedstrijd met elkaar aangaan op het podium en elkaar uitdagen. Ze presenteren hun promotieonderzoek binnen tien minuten, maar wie doet dit het beste? En wie weet jou te overtuigen?
  Hoe het begon:
  In 2014 bedachten René M. Broeders en Suzanne Streefland de interactieve voorstelling Science Battle: promovendi strijden op een podium voor een groot publiek en vertellen in tien minuten waar hun onderzoek over gaat. Het publiek kiest aan het eind van de avond een winnaar en die krijgt een pot met hersenen op sterk water.
  Zoals het nu gaat, is Science Battle een avond vol leuke weetjes, feitjes, onderzoek en knappe koppen. Jonge promovendi presenteren zich bijvoorbeeld als: een wetenschapper die een oplossing bedenkt voor het wereldvoedselprobleem, een wetenschapper die in Delft baanbrekend onderzoek doet op quantum-mechanica-gebied en iemand die bij de deeltjesversneller in Genève werkt.
  De presentatie is in handen van René M. Broeders, die samen met Suzanne Streefland het concept heeft bedacht en als jurylid is Prof dr. Ing. Dave Blank aanwezig.
  Website Science Battle Facebook Science Battle
  Datum: zaterdag 9 februari
  Tijd: 20.00 uur
  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten à € 12,50 (studenten € 7,50) via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol