Science Battle met Dave Blank als jurylid

  67

  Datum/Tijd
  vrijdag 3 november 2017
  20:00 uur


  Vrijdagavond 3 november staan vier bollenbozen in Herberg de Pol. Vier promovendi vertellen in 10 minuten over hun onderzoek. Maar nooit in abacradabra, nee, altijd in gewone mensentaal! Maak je klaar voor een avond die barst van de leuke weetjes en knappe koppen. Het team van Science Battle houdt jouw hoofd er zeker bij, want het publiek beslist wie van de vier het beste presenteert. Maar; wel onder leiding van
  Prof. dr. ing. Dave Blank.
  De vier promovendi die tijdens Science Battle hun onderzoek presenteren zijn Linda Drijvers, Jesse Kupers, Remco Castelijn en Dieudonnée van de Willige. Linda (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in een taal. Probeer eens een gesprek te voeren, zonder je handen te gebruiken: dat valt nog niet mee! Jesse Kupers (Universiteit Utrecht) roept de ruziënde planten tot de orde en zorgt dat ze slimmer groeien. Want om te groeien, hebben planten licht nodig en die willen ze zelf opvangen, zodat de buurplanten het nakijken hebben. Maar daarbij gaat veel energie verloren… Remco Castelijn (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek bij de deeltjesversneller in Genève en probeert te ontrafelen hoe tijd en ruimte onvoorstelbare waardes aannemen. Dieudonnée van de Willige (Universiteit Utrecht) zag dat er binnen de zenuwcel een soort hele kleine mannetjes zijn die naar het uiteinde van uitlopers van hersencellen voedsel transporteren. Met voetjes!

  De jury van de avond, dat is het publiek, maar niet zonder een hoofdjurylid.
  Prof. dr. ing. Dave H.A. Blank, hoogleraar aan de universiteit Twente, neemt deze rol op zich. Behalve hoogleraar is hij directeur van MESA+, het instituut op het gebied van nanotechnologie in Nederland en een van de grootste wereldwijd. Een van de werkzaamheden van Dhr. Blank is het schrijven van meer dan 300 wetenschappelijke artikelen.

  De voorstelling is op vrijdagavond 3 november in Herberg de Pol
  Aanvang 20.00 uur.
  Kaarten kosten € 12,50.
  Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.herbergdepol.nl.