Sander Schimmelpenninck te gast bij E8 Radio

  109
  Sander Schimmelpenninck (2017)

  Datum/Tijd
  vrijdag 11 november 2022
  17:00 uur tot 19:00 uur


  Een columnist met een even scherpe blik als pen: Sander Schimmelpenninck. Maar hij is ook oud-pizzabakker en oud-presentator van de talkshow Op1. Advocaat was hij ook. Hij groeide op op kasteel Het Nijenhuis in Diepenheim, was een talentvolle voetballer en hij heeft gezegd dat hij ooit voorzitter wil worden van FC Twente. Tegenwoordig woont hij in Zweden en heeft hij een van de meest succesvolle podcasts van Nederland: de Zelfspodcast.

  Sander Schimmelpenninck (38) is vrijdag 11 november te gast bij E8 Radio op Hofstreek FM.

  Presentatoren Bert Janssen en Theo Hakkert spraken hem een tijdje terug in de bestuurskamer van FC Twente in de Grolsch Veste. Het werd een gesprek over zijn jeugd in ’t Stedeke, waar hij een Diepenheimer met de Diepenheimer wilde zijn, maar ook wel eens een klap opliep.

  Over zijn jaren ook op de Bataafse Kamp, de middelbare school in Hengelo, waar hij af werd getrapt en over het warme bad dat het Staring College in Lochem vervolgens voor hem was. Over uitgaan in Hengelo en Markelo en over de dansles in Baarn voor kinderen uit de hogere kringen, waar hij naar toe werd gestuurd, maar hij spijbelde en bleef uren hangen in de Burger King in Amersfoort.

  Hij ging rechten studeren, al had hij bij nader inzien liever economie gestudeerd. Zijn baan op de Zuidas gaf hij op om met zijn vriend Jaap Reezema, met wie hij nu een podcast maakt, een pizzatent in de Amsterdamse Pijp over te nemen. Hij kon aan de slag bij Quote en werd daar hoofdredacteur.

  Al deze onderwerpen, en nog veel meer, passeren de revue. Voor zijn top 3 koos Sander Schimmelpenninck drie dance-nummers.

  E8 Radio wordt uitgezonden op vrijdag van 17 tot 19 uur op Hofstreek FM. De herhaling is zondag 13 november, ook om 17 uur. Techniek: Geert Wolff.
  Hofstreek FM is te beluisteren op 107.6 Mgh en 107,0 Mhg (Markelo), op de kabel en via internet (www.hofstreek.nl). Uitzendingen zijn terug te horen via deze website.