RTV Oost doet 1 juni live verslag van Alpe d’HuZes

  99

  Datum/Tijd
  donderdag 1 juni 2023
  09:00 uur tot 17:00 uur


  De 16e editie van Alpe d’HuZes gaat dit jaar van start. De voorbereidingen voor de jubileumeditie in Frankrijk zijn in volle gang. RTV Oost is op donderdag 1 juni aanwezig tijdens de koersdag en doet van 09.00 tot 17.00 uur live verslag.

  Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Vorig jaar werd ruim 16 miljoen euro opgehaald.

  Opgeven is geen optie

  Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt.

  Alpe d’HuZes zie je donderdag 1 juni van 09.00 tot 17.00 uur live op TV Oost. De uitzending is ook te volgen op rtvoost.nl en in de RTV Oost-app.