Rodaan Al Galidi in Literair in de Pol

  31

  Datum/Tijd
  woensdag 12 december 2018
  20:00 uur


  De meervoudig bekroonde schrijver Rodaan Al Galidi maakt zijn opwachting in Literair in de Pol op woensdag 12 december. André Manuel verzorgt de muzikale omlijsting. De presentatie is in handen van Theo Hakkert.
  Het oeuvre van Rodaan Al Galidi bevat een aantal poëzie- en columnbundels, maar zijn meest succesvolle werk tot nu toe is zijn roman Hoe ik talent voor het leven kreeg uit 2016. Het boek vertelt op tragikomische wijze hoe het leven in een asielzoekerscentrum eruitziet: een oneindig wachten met (te)veel bij elkaar op een plek. Het boek werd verkozen tot Boek van de maand in januari 2016 bij De Wereld Draait Door. Al Galidi putte voor zijn roman uit eigen ervaring, want hij wachtte negen jaar lang op een verblijfsvergunning nadat hij via omzwervingen in Zuid-Oost Azië in 1998 in Nederland terecht kwam, terwijl hij al die jaren aan de weg timmerde als auteur.
  In 2011 ontving hij de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman De autist en de postduif: een boek over Geert, een autistische man die via de duiven van de vorige bewoners van zijn huis in contact komt met de buitenwereld. Ook werd het boek vertaald. Zowel in 2007 als in 2017 waren dichtbundels van zijn hand genomineerd voor de VSB Poëzieprijs, in 2007 De herfst van Zorro, in 2017 Koelkastlicht.
  Datum: woensdag 12 december
  Tijd: 20.00 uur
  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten à € 10,- via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol.