Requiem van Mozart in Diepenheim

  42

  Datum/Tijd
  zaterdag 21 mei 2022
  20:00 uur


  Het Requiem van Mozart wordt zaterdagavond 21 mei ten gehore gebracht in Diepenheim. Het Diepenheims kamerkoor Deeps Vocaal voert het Requiem op in een speciaal voor het koor gemaakte bewerking voor accordeon, saxofoon en contrabas. Solisten bij het Requiem zijn Anja Smellink (sopraan), Nina Maas (alt), Teun de Vries (tenor) en Maarten Michiel Mahler (bas). Deeps Vocaal staat onder leiding van Yt Nicolai.

  Het Requiem wordt beschouwd als hét meesterwerk van wonderkind Mozart, met als bekendste onderdeel het Lacrimosa. Tijdens het schrijven ervan overleed Mozart op 35-jarige leeftijd, zodat er altijd een zweem van mysterie rondom het stuk is blijven hangen. Het Requiem van Mozart is een van de populairste klassieke meesterwerken. Het wordt in Diepenheim opgevoerd met een bijzondere begeleiding van accordeon (Ellen Zijm en René te Bogt), saxofoon (Marijke Schröer) en contrabas (Rebecca Fransen).

  Voorafgaand aan het Requiem zingt Deeps Vocaal het prachtige ‘Wie der Hirsch schreit’ (Psalm 42) van Felix Mendelssohn, met Nynke van der Kooij (sopraan) en Pieter Grimbergen (piano).

  Het concert vindt plaats op zaterdagavond 21 mei 2022 om 20:00 uur in de Johanneskerk, Grotestraat 1 in Diepenheim.

   

  Kaarten à 15 euro via www.diepenheim.nl