Repair Café Goor/Delden

  82

  Datum/Tijd
  zaterdag 10 december 2022
  10:00 uur tot 13:00 uur


  Sporthal De Mossendam in Goor en het Parochiehuis in Delden organiseren iedere tweede zaterdag van de maand een Repair Café.

  Zaterdag 10 december tussen 10:00 en 13:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

  Door repareren te promoten, willen Delden en Goor bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig vinden de organisatoren. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

  Iedere tweede zaterdag van de maand is er een Repair Café in Delden en Goor.

  De laatste dit jaar is op zaterdag 10 december.