Rakov cellokwartet in Herberg de Pol

  36

  Datum/Tijd
  zondag 21 januari 2018
  15:00 uur tot 16:00 uur


  Het in het najaar van 2016 opgerichte Rakov cellokwartet speelt op zondag 21 januari in Herberg de Pol. Zoals de naam doet vermoeden spelen de vier cellisten muziek van Rakov, maar in Diepenheim worden ook stukken van Marie Dare, Astor Piazzolla (arr. Jascha Albracht), Joseph Jongen en L’Shana Habaa ten gehore gebracht. Na afloop vindt er een maaltijd plaats met spannende stamppot en taart van de CakeSisters uit Diepenheim.
  Het repertoire van het Rakov cellokwartet is veelzijdig, met natuurlijk de muziek van Nikolai Rakov. Diens muziek heeft een eigen stijl gebaseerd op Russische tradities en West-Europese invloeden. Gedurende een uur spelen de vier cellisten onder andere voor u Quartet for Four Violoncellos No. 1 (1984), allegro moderato en andante maestoso van Nikolai Rakov.
  Het kwartet bestaat uit Christina Kellenberger, Anne Korff de Gidts, Bas de Rode en Ephraim van IJzerlooij. Christina Kellenberger studeerde aan het conservatorium van Bern en Amsterdam. Ze volgde diverse masterclasses bij onder andere Ralph Kirshbaum (Prussia Cove), Siegfried Palm en Marcio Carneiro, trad op als soliste met het ‘Berner Jugend Symphonieorchester’ in Bern en Budapest en was eersteprijs winnaar in Verbania (Italiё) bij het Francesco Dino Ciani concours en het Isole Borromee Dino Ciani concours voor kamermuziek. Zij geeft regelmatig kamermuziek- concerten in Italië en Zwitserland en in Nederland.speelt zij geregeld in diverse Nederlandse beroepsorkesten.
  Anne Korff de Gidts studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een masteropleiding in Den Haag. Anne is een veelzijdige celliste die graag samenwerkt met andere kunstdisciplines. Zo speelde ze mee in muziektheatervoorstellingen waaronder ‘Instant Happiness’ waarmee de pre-opening van de Cello-Biënnale 2016 plaatsvond.
  De opleiding van Bas de Rode leidde hem langs de conservatoria van Enschede, Amsterdam, Berlijn en Rotterdam. Zijn spel is in grote mate beïnvloed door talrijke masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici en internationaal befaamde musici. In de loop der jaren heeft hij aan diverse kamermuziekfestivals deelgenomen en speelde hij in het Lagos Ensemble, maar ook het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello8tet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet. Naast lesgeven en kamermuziek maken speelt hij als zelfstandig musicus in diverse beroepsorkesten in Nederland.
  Sinds zijn negende speelt Ephraim van IJzerlooij cello. Hij volgde lessen in de Jongtalentklas bij Maarten Mostert op het conservatorium van Amsterdam en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zijn bachelor en master haalde. Ephraim volgde vele masterclasses en liep stage bij het Residentie-orkest. Nu is hij een toegewijd kamermusicus en speelt hij in het OriOnTriO, Triple Berry Trio, Ensemble Jardin des Images en het IJzerlooij-Van Dam duo. Bijzonder is dat Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam.
  Na afloop van het uur durende concert vindt er in de Herberg een diner plaats met spannende stamppotten. Het dessert bestaat uit taart van the Cakesisters uit Diepenheim en een kop koffie. De maaltijd start om 18.00 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur vindt Politiek in de Pol plaats, de maandelijkse politieke talkshow in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. D66-leider Alexander Pechtold is te gast. Andere sprekers zijn Ayfer Koç (lijsttrekker CDA Enschede) en Wim Meulenkamp (lijsttrekker VVD Hof van Twente).
  Het concert van het Rakov cellokwartet vindt plaats op zondag 21 januari van 15.00 uur tot 16.00 uur in Herberg de Pol in Diepenheim. Entree is € 10,- voor het concert, het diner kost € 10,- en de entree voor Politiek in de Pol is € 5,-. Reserveer de maaltijd en het Rakov concert via info@deheerlijckheiddiepenheim.nl. Koop kaarten voor Politiek in de Pol op www.herbergdepol.nl