Politiek in de Pol met Emile Roemer (SP)

  49

  Datum/Tijd
  zondag 10 december 2017
  17:00 uur


  De fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Emile Roemer (SP), is op zondag 10 december te gast in de nieuwe aflevering van ‘Politiek in de Pol’.
  Andere sprekers zijn:
  Laurens van der Velde (lijsttrekker PvdA Enschede) en Alice Olde Reuver of Briel (lijsttrekker D66 Hof van Twente).
  “Politiek in de Pol” is de maandelijkse politieke talkshow in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

  Emile Roemer (55) maakte in 2006 de overstap van de gemeentelijke politiek (in Boxmeer) naar Den Haag. Sinds 2010 is hij fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen haalde de SP 14 zetels, een verlies van één zetel. Met Roemer spreken we over de opstelling van de SP ten opzichte van het nieuwe kabinet, de mogelijkheid tot bondgenootschappen met de PvdA en Groen Links en de kansen van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

  Laurens van der Velde is fractievoorzitter voor de PvdA in Enschede en tevens lijsttrekker voor zijn partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA, ooit oppermachtig in Enschede, zit met 5 zetels in de oppositie. De komende jaren wil hij de PvdA steviger verbinden met de stad.

  De Diepenheimse Alice Olde Reuver of Briel, lijsttrekker van D66 in de gemeente Hof van Twente, houdt de maandelijkse pitch. Zoals bij elke editie is er ook voor het publiek gelegenheid vragen te stellen aan de politici.

  Natuurlijk is ook de vaste columniste Alexa Gratama weer van de partij. Presentator is Hans Verbeek. Het muzikale intermezzo word deze editie verzorgd door Sons of Ashfield.
  De 14e aflevering van ‘Politiek in de Pol’ is op zondag 10 december om 17.00 uur.
  De muziek begint om 16.30 uur.
  Kaarten á € 5,- zijn te koop op www.herbergdepol.nl en in Herberg de Pol.