Politiek in de Pol’ met Sybrand Buma (CDA)

  50

  Datum/Tijd
  zondag 16 december 2018
  16:30 uur tot 18:00 uur


  CDA-leider Sybrand Buma is zondag 16 december 2018 te gast in de 19e aflevering van ‘Politiek in de Pol’ in het Twentse Diepenheim. Ook te gast is Annemieke Wissink, lijsttrekker van de Overijsselse PvdA bij de komende provinciale verkiezingen.
  ‘Politiek in de Pol’ is de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim in de aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart 2019. In de voorgaande edities van ‘Politiek in de Pol’ waren onder andere Hans Wiegel (VVD), en Ank Bijleveld (CDA) te gast.
  Sybrand Buma (53) is sinds 2010 voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer en is al Kamerlid sinds 2002. Volgens hem moeten de provinciale verkiezingen vooral gaan over het tekort aan woningen, infrastructuur en het klimaatbeleid. Eerder sprak de CDA-leider de vrees uit dat het klimaatbeleid kan leiden tot een nieuwe tweedeling in de maatschappij.

  Ook te gast is Annemieke Wissink uit Bentelo. Zij is de lijsttrekker van de PvdA bij de provinciale verkiezingen in Overijssel. In de provincie hield Wissink (36) zich de afgelopen jaren onder meer bezig met natuur en landbouw. Zij nam het initiatief voor een plan voor de redding van bijen en maakte zich hard voor een stop op geitenhouderijen in Overijssel, die er in september van dit jaar ook kwam.
  De vaste columniste Alexa Gratama is ook weer van de partij. Muziek is dit keer van Helen Music uit Hengelo. Presentator is Hans Verbeek. Het publiek kan meedoen door bij de ingang eigen vragen op te geven.
  Datum: zondag 16 december
  Tijd: 17.00 uur in Herberg de Pol. De inloop met muziek begint om 16.30 uur.
  Kaarten à € 5,-. via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol