Politiek in de Pol: Brexit-special met Pieter Omtzigt en Peter Brusse

  43

  Datum/Tijd
  zondag 13 oktober 2019
  16:30 uur tot 18:00 uur


  Het vierde seizoen van de talkshow Politiek in de Pol gaat van start met een special over de Brexit. Presentator Hans Verbeek ontvangt zondag 13 oktober om 17.00 uur in Herberg de Pol het Twentse CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, rapporteur voor de Tweede Kamer over de Brexit, en Peter Brusse, voormalig NOS-correspondent in Groot-Brittannië.
  De 25ste aflevering staat in het teken van de Brexit, waar Groot-Brittannië momenteel op afstevent. Het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt houdt als Brexit-rapporteur de gevolgen van de Brexit voor Nederland nauw in de gaten. Hij waarschuwt dat Nederland noodplannen moet hebben klaarliggen, voor het geval het tot een harde Brexit komt. In Politiek in de Pol vertelt Omtzigt welke voorbereidingen er nog getroffen moeten worden.

  Ook te gast is Peter Brusse, auteur van het dit jaar verschenen boek “Ach Engeland”, waarin hij betoogt dat Nederlanders en Engelsen tot elkaar zijn veroordeeld. Eerder schreef hij onder meer de bestsellers “Engeland bestaat niet” en “Neem nou Londen”. Brusse was vanaf 1964 ruim twintig jaar correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS-Journaal. In deze jubileumaflevering gaat Peter Brusse het onnavolgbare gedrag van de Britten toch begrijpelijk proberen te maken.

  Tijd: 17.00 uur. De muziek begint om 16.30 uur
  Kaarten à € 5 via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol