Politiek in de Pol-40: minister Mark Harbers (VVD)

  89
  Den Haag, 9 februari 2022. Minister van Infrastructuur en Waterstraat, Mark Harbers.

  Datum/Tijd
  zondag 12 maart 2023
  16:30 uur tot 18:00 uur


  Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) is op zondag 12 maart 2023 te gast in de 40e aflevering van Politiek in de Pol. Als minister van I&W gaat Harbers over onze Rijkswegen (A1, N35, N36), onze vaarwegen, zoals het Twentekanaal, en de luchtvaart (Lelystad Airport en Schiphol). Ook is hij de verantwoordelijk minister voor de waterkwaliteit, dus ook voor de Kaderrichtlijn Water, die belangrijk is voor landbouw en natuur. Voor presentator Hans Verbeek is er, drie dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen, genoeg te bespreken met de VVD-minister.

  In de serie provinciale lijsttrekkers die langskomen bij Politiek in de Pol is het dit keer de beurt aan Rick Brink (CDA). Vier jaar geleden werd het CDA nog de grootste partij in Overijssel. Gaat dat nu weer lukken?

  Met het oog op de Waterschapsverkiezingen, die tegelijk met de provinciale verkiezingen worden gehouden, spreekt Hans Verbeek ook met Stefan Kuks, Watergraaf van het Waterschap Vechtstromen.

  De 40e aflevering van Politiek in de Pol met Mark Harbers is op zondag 12 maart 2023 om 17:00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek van het trio Røring begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels. Kaartjes kosten 10 euro; reserveren wordt aangeraden via www.herbergdepol.nl

  Politiek in de Pol is de maandelijkse (en landelijk nog de enige onafhankelijke en onpartijdige) politieke talkshow, die is uitgegroeid tot een groot succes. In het programma zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en is er ook voor de zaal gelegenheid vragen te stellen.

  De afgelopen jaren waren onder andere te gast:

  Sigrid Kaag, Rob Jetten, Eric van der Burg, Pieter Heerma, Laurens Dassen, Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt, Thom van Campen, Tjeerd de Groot, Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma, Ank Bijleveld, Alexander Pechtold, Arie Slob, Han ten Broeke, Hans Wiegel, Lilianne Ploumen, Diederik Samsom, Andries Heidema, Ellen Nauta, Twan Huys, Ron Fresen, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

   

  Stefan Kuks