Politiek in de Pol-38: asiel-special met Eric van der Burg

  292

  Datum/Tijd
  zondag 15 januari 2023
  16:30 uur tot 19:00 uur


  Staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel & Migratie is te gast in de 38e aflevering van Politiek in de Pol op zondag 15 januari 2023 in Diepenheim. Van der Burg zoekt al maanden namens het kabinet oplossingen voor de opvang van asielzoekers. In de zomer ontstonden grote spanningen rond het geplande asielhotel in het Twentse Albergen. Zijn spreidingswet moet zorgen voor voldoende opvangplekken voor asielzoekers, maar lukt dat ook? Hierover gaat presentator Hans Verbeek bij Politiek in de Pol in gesprek met de VVD-staatssecretaris.

  Eric van der Burg was van 2010 tot 2018 namens de VVD wethouder in Amsterdam. Na de Eerste Kamerverkiezingen in 2019 werd hij lid van de Eerste Kamer voor de VVD. Sinds januari 2022 is hij staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, verantwoordelijk voor Asiel en Migratie.

  Ook komen weer provinciale lijsttrekkers langs bij Politiek in de Pol. In januari is het de beurt aan Annemieke Wissink van de PvdA en Carla Evers, lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB).

  De asiel-special van Politiek in de Pol met Eric van der Burg is op zondag 15 januari 2023 om 17:00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels. Reserveren wordt aangeraden via www. diepenheim.nl

  Politiek in de Pol is de maandelijkse (en landelijk nog de enige onafhankelijke en onpartijdige) politieke talkshow, die is uitgegroeid tot een groot succes. In het programma zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en is er ook voor de zaal gelegenheid vragen te stellen.

  De afgelopen jaren waren onder andere te gast:

  Rob Jetten, Pieter Heerma, Laurens Dassen, Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt, Thom van Campen, Tjeerd de Groot, Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma, Ank Bijleveld, Alexander Pechtold, Arie Slob, Han ten Broeke, Ankie Broekers-Knol, Hans Wiegel, Lilianne Ploumen, Diederik Samsom, Agnes Jongerius, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, Andries Heidema, Ellen Nauta, Twan Huys, Ron Fresen, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.