Politiek in de Pol 17 maart: Henri Bontenbal (CDA) en Sander Smit (BBB)

  68
  Henri Bontenbal

  Datum/Tijd
  zondag 17 maart 2024
  16:30 uur


  Sander Smit

  CDA-leider Henri Bontenbal en Sander Smit (BBB) zijn te gast in de volgende aflevering van Politiek in de Pol op zondag 17 maart in Diepenheim. Presentator Hans Verbeek spreekt met hen over actuele politieke ontwikkelingen.

  CDA-leider Henri Bontenbal was lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van november 2023. Het CDA ging toen terug van 15 naar 5 zetels in de Tweede Kamer. Hoe komt het CDA er onder zijn leiding weer bovenop? Hoe ziet hij de actuele ontwikkelingen rond de kabinetsformatie? En wat verwacht Bontenbal van het CDA bij de Europese Parlementsverkiezingen in juni dit jaar?

  De tweede gast, Sander Smit uit Goor, was jarenlang in Brussel werkzaam voor het CDA, als rechterhand van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Eerder was hij hij raadslid voor het CDA in de gemeente Hof van Twente. Vorig jaar maakte Smit de overstap van het CDA naar de BBB. Nu is hij beoogd lijsttrekker van de BBB voor de komende Europese Parlementsverkiezingen. Hoe wil hij de stem van het platteland in Europa versterken?

  De 45 aflevering van Politiek in de Pol met Henri Bontenbal en Sander Smit is op zondag 17 maart 2024 om 17:00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels. Reserveren wordt aangeraden via www.herbergdepol.nl

  Politiek in de Pol is de maandelijkse, onafhankelijke en onpartijdige politieke talkshow in Diepenheim, die is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In het programma, dat zo’n anderhalf uur duurt, zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en is er ook voor de zaal gelegenheid vragen te stellen.

  De afgelopen jaren waren onder andere te gast bij Politiek in de Pol:

  Rob Jetten, Sigrid Kaag, Mark Harbers, Eric van der Burg, Pieter Omtzigt, Eddy van Hijum, Caroline van der Plas, Mona Keijzer, Laurens Dassen, Pieter Heerma, Gerdi Verbeet, Thom van Campen, Tjeerd de Groot, Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma, Ank Bijleveld, Alexander Pechtold, Arie Slob, Han ten Broeke, Ankie Broekers-Knol, Hans Wiegel, Lilianne Ploumen, Diederik Samsom, Agnes Jongerius, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, Andries Heidema, Ellen Nauta, Wouter de Winther, Twan Huys, Ron Fresen en Daan Bonenkamp, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.