Politiek in de Pol 12 mei: Europa-special met Malik Azmani (VVD) en Dirk Gotink (NSC)

  11
  Alexander Bakker

  Datum/Tijd
  zondag 12 mei 2024
  16:30 uur


   

  Malik Azmani

  Dirk Gotink

  Twee lijsttrekkers voor de Europese Parlementsverkiezingen zijn te gast in de volgende aflevering van Politiek in de Pol op zondag 12 mei 2024 in Diepenheim: Malik Azmani (VVD) en Dirk Gotink (NSC). Speciale co-host is de correspondent van De Telegraaf in Brussel, Alexander Bakker. In gesprek met presentator Hans Verbeek gaan zij in op de actuele ontwikkelingen in Brussel.

  Malik Azmani, uit Dalfsen, is lijsttrekker van de VVD bij de komende Europese verkiezingen. In 2019 maakte hij de overstap van de Tweede Kamer naar het Europees Parlement. Wat heeft hij daar kunnen bereiken? En wat wordt zijn inzet voor de komende jaren?

  Dirk Gotink is lijsttrekker van NSC, de partij van Pieter Omtzigt. Hij was jarenlang lid van het CDA en de woordvoerder van de Europese christendemocraten (EVP), waar het CDA deel van uitmaakt. Waarom maakte hij de overstap van het CDA naar NSC? En welke mogelijkheden ziet hij voor zijn partij in het Europees Parlement?

  Alexander Bakker is sinds 2021 correspondent van De Telegraaf in Brussel. Eerder was hij parlementair verslaggever in Den Haag. Vrijwel dagelijks bericht hij over de Europese Unie en de NAVO. Hij is in deze Europa-special van Politiek in de Pol de co-host van presentator Hans Verbeek.

  De 47 aflevering van Politiek in de Pol met Malik Azmani, Dirk Gotink en Alexander Bakker

  is op zondag 12 mei 2024 om 17:00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels.

  Reserveren wordt aangeraden via www.herbergdepol.nl

  Politiek in de Pol is de maandelijkse, onafhankelijke en onpartijdige politieke talkshow in Diepenheim, die is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In het programma, dat zo’n anderhalf uur duurt, zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en is er ook voor de zaal gelegenheid vragen te stellen.

  De afgelopen jaren waren onder andere te gast:

  Rob Jetten, Mark Harbers, Eric van der Burg, Henri Bontenbal, Pieter Omtzigt, Eddy van Hijum, Caroline van der Plas, Mona Keijzer, Laurens Dassen, Thom van Campen, Sigrid Kaag, Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma, Ank Bijleveld, Arie Slob, Alexander Pechtold, Pieter Heerma, Sybrand Buma, Lilianne Ploumen, Han ten Broeke, Tjeerd de Groot, Gerdi Verbeet, Ankie Broekers-Knol, Hans Wiegel, Diederik Samsom, Agnes Jongerius, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, Sander Smit, Andries Heidema, Maurits von Martels, Ellen Nauta, Wouter de Winther, Twan Huys, Ron Fresen en Daan Bonenkamp, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.