Optreden Young Choon Park in Herberg de Pol.

  83

  Datum/Tijd
  zondag 9 september 2018
  15:00 uur


  Het theaterseizoen 2018/2019 in Cultuurcentrum Herberg de Pol begint dit jaar al vroeg en wel op zondag 9 september a.s. met een wel heel bijzonder optreden, namelijk een klassiek pianoconcert van de Zuid Koreaanse Young Choon Park. Ze komt er speciaal voor uit Londen waar ze tegenwoordig woont.
  Een paar recensies van eerdere optredens:
  “.. Young Choon Park toont in haar spel echte passie en stijl, evenals een  uitstekende technische vaardigheid…” Sunday Times
  “.. .ze verleidt je met haar spel zonder te vervallen in droogheid of haarkloverij – niet alleen kracht, vuur en passie, maar ook goede verhoudingen en vorm…” Suddeutsche Zeitung
  “… haar technische bekwaamheid staat buiten kijf, evenals haar prettige ‘touch’ .
  Young-Choon Park – een naam om te onthouden…”
  Arnhemse Courant

  De geboren Zuid-Koreaanse pianiste Young-Choon Park begon de studie op de piano toen ze vier! jaar was en gaf haar eerste volledige concert toen ze zeven was. Op negenjarige leeftijd speelde ze het Beethoven Piano Concerto No.1 met het Seoul Symphony Orchestra.

  Als jong wonderkind studeerde ze aan de Juilliard School in New York en later kreeg ze de hoogste masters graad aan de Hogeschool in München.

  Ze maakt intussen uitgebreide tournees met zo’n 50 concerten per jaar in heel Europa, in Scandinavië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Ook speelde ze in grote concertzalen zoals de Birmingham Symphony Hall, St. David’s Hall in Cardiff, Belfast Waterfront Hall en Alice Tully Hall at Lincoln Center in New York, de Doelen in Rotterdam, de Frits Philipszaal in Eindhoven, Athenaeum Hall in Boekarest, Tivoli Koncertsalen in Kopenhagen, Gasteig in München, Musikverein in Wenen en de Troldhaugen in Bergen.

  Ook deed ze internationale muziekfestivals aan, zoals het pianofestival  Jacobins de Toulouse, de Choregies d’Orange; Haydn Festival in de Esterhazy de Festwochen Gmunden (GM); het Schleswig-Holstein Musik Festival; Hohenloher Kultursommer; Cesky Krumlov Festival; Festival van Vlaanderen; Estoril Festival; Aarhus Festival; Cork Midzomer Festival en diverse festivals in het Verenigd Koninkrijk.

  Young-Choon Park heeft opgetreden voor radio en televisie in vele landen en momenteel worden opnames gemaakt van de complete pianoconcerten van Mozart voor Duchesne world records in België.

   

  Ze heeft opgetreden met vele vooraanstaande orkesten zoals het Stuttgart Philharmonic, Halle Philharmonisches  staatsorchester, KZN Filharmonisch Orkest, Hongaarse Staatsopera, Litouwse nationale symfonie, National Philharmonic van Wit-Rusland, Sofia Filharmonisch Orkest, Filarmonica George Enescu, Baden-Badener Philharmonie, Filharmonia Lubelska, Slowaakse Philharmonic, Wiener Mozart orchester, Karlovy Vary symfonie, Filharmonica Poznańska en het Warschau-Sinfonia.

   En dan nu in Diepenheim!

  9 september
  Aanvang 15.00 uur.
  Kaarten à € 15 via
  www.Diepenheim.nl of aan de kassa.