“Opa in de kreukels” van Toneelgroep Markvelde

  87

  Datum/Tijd
  vrijdag 23 februari 2024 tot zondag 25 februari 2024
  00:00 uur tot 23:59 uur


  Toneelgroep Markvelde speelt het blijspel “Opa in de kreukels”

  De zeer spaarzame Martha vindt haar schoonvader een verkwistende en luie kerel. Hij heeft een mobiele telefoon, een computer en een motor gekocht. Dat heeft een opa op een boerderij toch helemaal niet nodig? Hij kan beter op het land werken tot hij er bij neervalt, vindt Martha. Maar opa geniet van het leven en heeft een aantal fantastische ideeën. Zo wil hij met oma op de motor met zijspan naar Italië, het land waar ze vijftig jaar geleden ook hun huwelijksreis hebben doorgebracht. Maar alles verandert als kleindochter Sylvia terugkeert van haar studiereis uit Italië en er een groot verkeersongeluk vlakbij de boerderij gebeurt.

  De Duitse schrijver Bernd Gombold heeft deze ingrediënten op een geweldige wijze samengebracht tot een stuk met vele ludieke gebeurtenissen. Visuele grappen worden afgewisseld met mooie tekstuele vondsten. De door de wol geverfde spelers van toneelgroep Markvelde maken er op hun eigen wijze een kostelijke voorstelling van.

  De voorstellingen die plaatsvinden in ’t Lammershoes te Markvelde zijn op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari, en ook op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart. De zondagvoorstelling begint om 14.00 uur, alle andere vangen om 20.00 uur aan.

  Kaarten zijn te reserveren bij Gerda Holterman via telefoonnummer 0547-352 592 of mailadres holterman.gerda@gmail.com