Kunstmoment Diepenheim

  187

  Datum/Tijd
  donderdag 19 oktober 2017 tot zondag 29 oktober 2017
  11:00 uur tot 17:00 uur


  “Op zoek naar Landschatten”

  In de herfstvakantie (19 t/m 29 oktober) tonen meer dan 100 professionele kunstenaars hun werk op bijzondere locaties. Naast het kunstprogramma zijn er ook workshops en presentaties. Veel kunstenaars zijn aanwezig tijdens het evenement en geven een toelichting op hun werk.

  Dit jaar is het thema ‘Landschatten’. Er zijn 5 kunstenaars uitgenodigd om specifiek in dit thema op een buitenlocatie in Diepenheim een werk te maken. Al wandelend of fietsend door Diepenheim kunt u hun werk bekijken.

  In de weide bij de familie Meutstege (Lochemseweg 5) exposeert Sander Bokkinga. Deze kunstenaar die van origine uit Stokkum komt, maakt werk dat balanceert op de rand van realiteit en verbeelding. Zijn werk is gerelateerd aan het verlangen om te ontsnappen aan de regels en de conversie waar je je als stedeling aan moet houden. Dit is terug te zien in het beeld ‘The return of the Swamphunter’. De visser in kwestie heeft wel een heel bijzondere ‘schat’ gevangen.

  Bij de Bleek (Hagen 3) zal werk van Anouk Mastenbroek te vinden zijn. Zij maakt abstracte installaties en ruimtelijk werk. Daarbij laat zij zich inspireren door de omgeving en tegelijkertijd reageert zij met haar werk op de omgeving. Over haar werk bij de bleek zegt zij: ‘De droge rijstkorrels die groeien op de uitgestrekte wateroppervlaktes in Azië vormen een contrast dat ik hier bij de Stadsbleek terugzie, door de afwisseling tussen land en water. De wasvrouwen deden fysiek werk; het bleken en drogen van de lakens. Lakens die ze in een patroon op het land legden.’ Deze ‘Vlakken van de Stadsbleek’ zijn de landschatten die Mastenbroek wil laten zien.

  Kunstmoment Diepenheim

  Catalogus te koop bij Herberg de Pol en bij de informatiebalie op het plein “Onder de Platanen”

  www.kunstmomentdiepenheim.nl