Oldtimershow Diepenheim 22 juli

  303

  Datum/Tijd
  zondag 22 juli 2018
  10:00 uur tot 17:00 uur


  Op zondag 22 juli wordt voor de derde keer een Oldtimershow georganiseerd in Diepenheim. Plaats van samenkomst van antieke voertuigen is een terrein aan de Needseweg/Nijhofweg. De organisatie verwacht een groot aantal eigenaars van oldtimers met hun voertuigen; van tractoren tot stationaire motoren. Alle soorten motorvoertuigen zijn welkom op het evenement.
  De show zal ook dit jaar weer een variëteit aan klassieke voertuigen bieden, zoals een oude TET bus waarmee vroeger het openbaar vervoer in Twente gedaan werd. De bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding met deze bus mee voor een rondtocht in de omgeving van Diepenheim.

  De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Boven de 12 jaar is de entreeprijs € 3,50 per persoon. Het publiek kan de oude voertuigen komen bewonderen en fotograferen, maar natuurlijk is er ook alle gelegenheid een praatje te maken met de eigenaren en berijders. Over restauratie, onderhoud en het vroegere en huidige gebruik van oldtimers valt immers veel te vertellen.

  Kramen en demonstraties
  Er staan op het evenemententerrein diverse marktkramen met een diversiteit aan spullen en diensten voor het hele gezin. Speciaal voor de kinderen is er een springkussen en kan er van skelters gebruik worden gemaakt. Ook zijn er dit jaar diverse demonstraties, onder andere een roofvogelshow en er komt een antieke puntdraadmachine. Natuurlijk is er ook tijd voor een hapje en een drankje.

  Zaterdag toertocht
  Op de zaterdag voor de oldtimershow wordt een toertocht voor de deelnemers georganiseerd door de Hof van Twente. De oldimers zullen tussen 14.45 en 15.15 uur vanaf Stokkum via de Raadhuisstraat en Grotestraat richting de Goorseweg door Diepenheim rijden.

  De organisatie van dit evenement is in handen van Pascal Böcker en een tiental medewerkers. Vorig jaar kwamen er 1200 liefhebbers op de show af. Dit jaar worden er veel meer bezoekers verwacht.
  Er is voldoende parkeergelegenheid voor het parkeren van (eigentijdse) auto’s, motoren en fietsen bij het evenemententerrein.