Open huis OBS en KC Stedeke in Diepenheim

  57

  Datum/Tijd
  vrijdag 10 november 2023
  16:00 uur tot 18:00 uur


  Op vrijdag 10 november is er bij OBS Stedeke en KC Stedeke aan de Kuimgaarden 15 een open huis van 16.00 uur tot 18.00 uur. Bij aanvang om 16.00 uur zal het nieuwe logo van basisschool Stedeke worden onthuld. Daarna is iedereen van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje het geheel verbouwde pand te bezichtigen.

  Het gebouw, dat al meerdere decennia ’s staat, is voor de inwoners van Diepenheim geen onbekende want de meesten hebben er zelf als kind op school gezeten. Toch is er in de afgelopen twee jaar enorm veel gebeurd. Het is dusdanig verbouwd dat er ruimte is gekomen voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang in Kind Centrum Stedeke. Om dit te kunnen realiseren is het pand aan de achterzijde uitgebreid/uitgebouwd met een klaslokaal, kantoorruimte en een bibliotheek. Gelijktijdig vond het schoolbestuur van stichting OPO Hof van Twente het dusdanig belangrijk om een duurzaamheidsslag te slaan, zodat het gebouw nu energiezuinig is en het binnenklimaat optimaal beheersbaar. Begin vorig jaar was het gedeelte voor de opvang gereed waardoor Kind Centrum Lunet, onderdeel van Kinderopvang Hof van Twente, na 20 jaar kon verhuizen van de Kerkegaarden naar de Kuimgaarden. Vanaf 1 maart 2022 is hierdoor de kinderopvang en de basisschool in hetzelfde gebouw te vinden. OBS Stedeke en Kind Centrum Stedeke zijn er samen gehuisvest om met elkaar vorm te geven aan een opvang, ontwikkel- en onderwijsaanbod voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Met elkaar wordt er steeds nauwer samen gewerkt aan het versterken van de doorgaande leerlijn voor kinderen en een aanbod dat aanvullend aan elkaar is.

  In het afgelopen jaar heeft de binnenzijde van het gebouw een moderne look gekregen en is al het opvang- en schoolmeubilair vernieuwd. De medewerkers willen hier graag meer over vertellen en zien jullie graag tijdens het open huis op 10 november!