Nieuwjaarswandeling IVN Diepenheim

  45

  Datum/Tijd
  zondag 7 januari 2018
  13:30 uur tot 17:00 uur


  Nieuwjaarswandeling IVN Diepenheim

  Zondag 7 januari 2018 om 13.30 uur houdt IVN Diepenheim haar traditionele Nieuwjaarswandeling.

  De wandeling begint bij Herberg de Pol (Raadhuisstraat 8, 7478 AG Diepenheim) en gaat dan langs het kerkhof van Diepenheim in de richting van het Westerflier.

  De naam Westerflier heeft een zeer oude oorsprong, al in 1046 wordt ‘Westerfle’ genoemd in een schenkingsakte. Hierbij was overigens geen sprake van een landgoed of kasteel, maar van een streek, waarvan alleen duidelijk is dat die globaal lag ten westen van Twente. Aan het einde van een zandrug, op een strategische plek, waar de toen nog bevaarbare Regge aftakte van de Schipbeek, ontstond in 1536 een havezate.

  Na de ronde over het Westerflier zal er koffie gedronken worden bij Café Restaurant De Viersprong. Dit is een café met een antiek Twents interieur en een sfeervol ingerichte zaal.

  Hierna zullen we teruglopen naar Diepenheim via het moerasbos achter Huize Diepenheim. Het oorspronkelijk ondoordringbare moeras beschermde ooit de burcht van Diepenheim. Deze burcht werd rond 1121 gebouwd en is tijdens de 80 jarige oorlog met Spanje (1568 – 1648) verwoest. Het huidige huis is van 1648.

  De deelname aan deze mooie wandeling is gratis maar een vrijwillige bijdrage t.b.v. IVN Diepenheim is altijd welkom.