Nieuwe tentoonstelling bij Drawing Centre Diepenheim: een verhaal over opbouwen en omvallen

  31

  Datum/Tijd
  zaterdag 19 maart 2022 tot zondag 20 maart 2022
  Hele dag


  Bij Maaike Kramer (NL, 1986) loopt de tekening als een leidraad door haar werk: vanaf het bedenken van het werk, naar de vertaling daarvan naar ruimtelijke vormen, tot aan notities op de muur.

  De verschillende fasen van het idee, van het tekenen, zijn in het werk terug te zien. Wat van ver een harde betonnen sculptuur lijkt, laat van dichterbij de zoekende hand tijdens het maken van het beeld zien. De spanning tussen wat mogelijk is in een tekening en niet mogelijk is in de uitvoering daarvan naar een betonnen sculptuur, is te zien in het werk.

  De tentoonstelling ‘The Unbalancing Act’ is een verhaal over de spanning tussen opbouwen en omvallen en tussen het tweedimensionale en driedimensionale. De betekenis van het verhaal wordt overgelaten aan de toeschouwer, terwijl de geest van de maker lijkt te zijn blijven hangen in de ruimte.

  Iedereen is van harte uitgenodigd om in alle vrijheid de opening van ‘The Unbalancing Act’ bij te wonen op zaterdag 19 en/of zondag 20 maart. Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren, wel vragen we een ticket te bestellen. Kunstenaar Maaike Kramer is beide dagen aanwezig.

  Reserveer je ticket op: drawingcentre.nl/plan-je-bezoek