Nico Dijkshoorn in Literair in de Pol

  48

  Datum/Tijd
  vrijdag 1 maart 2019
  20:00 uur


  Schrijver, dichter, columnist, theatermaker en muzikant Nico Dijkshoorn is vrijdag 1 maart te gast in Literair in de Pol. Presentator Gijs Eijsink gaat hem in gesprek over zijn werkzaamheden en publicaties. Dijkshoorn heeft aangegeven zijn gitaar mee te nemen, dus ook muzikaal wordt het genieten.

  Dijkshoorn was vanaf 1999, onder het pseudoniem Doordevil, internetcolumnist over het tv-programma Big Brother. Ook schreef hij columns onder de naam C. Adriaanse, waarin hij voetbalcoach Co Adriaanse op de hak nam. De doorbraak naar een breder publiek kwam met zijn sportcolumns in de Volkskrant. En sinds 2008 ook met zijn optredens in De Wereld Draait door, waar hij schrijft en voordraagt over actuele onderwerpen. Maar ook achter de schermen schrijft hij voor verschillende programma’s, zoals Draadstaal en Dit was het nieuws.

  Verschillende boeken en dichtbundels bracht hij uit, maar naast zijn schrijvende carrière, voelt hij zich ook thuis op het podium voor muzikaal vermaak. In het najaar van 2010 ging Dijkshoorn samen met Leon Verdonschot, de band The Hank Five en de rockzanger Denvis op theatertournee. Met de titel Ook voor Vrouwen speelden ze meer dan dertig shows. Ofwel genoeg gespreksstof voor een interessante avond.

  De avond komt tot stand in samenwerking met bibliotheek Hof van Twente en boekhandel Lovink. Literair in de Pol vindt plaats op vrijdag 1 maart om 20.00 uur in Herberg de Pol. Kaarten kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl, www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol. Bij aankoop van kaarten voor drie literaire avonden: Nico Dijkshoorn, Deeps Leesfeest en Peter Buwalda, schuift u op 26 maart voorafgaand aan het Deeps Leesfeest, gratis aan bij de stamppotmaaltijd in Herberg de Pol.