Nico Dijkshoorn in Literair in de Pol

  15

  Datum/Tijd
  vrijdag 1 maart 2019
  20:00 uur


  Nico Dijkshoorn, schrijver, dichter, muzikant is op vrijdag 1 maart te gast in
  Literair in de Pol. (Nico neemt zijn gitaar mee!)
  De presentatie van deze avond is in handen van Gijs Eijsink.
  Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde. Tot 2005 was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist over het televisieprogramma Big Brother, onder pseudoniem Doordevil. Hij schreef ook columns onder de naam C. Adriaanse, waarin hij voetbalcoach Co Adriaanse op de hak nam. De doorbraak naar een breder publiek kwam toen hij door de Volkskrant werd uitgenodigd een sportcolumn te schrijven. Harm Edens vroeg hem voor de soapserie Samen en de satirische nieuwsquiz Dit was het nieuws. Hij levert tekstbijdragen aan het satirische televisieprogramma Draadstaal en is sinds 2008 iedere woensdag te gast in De Wereld Draait Door, waarin hij actuele gedichten schrijft en direct voordraagt.
  In november 2007 verscheen onder de GeenStijl-vlag het door Dijkshoorn geschreven Grote GeenStijl Winterboek. Als P. Kouwes publiceerde hij de dichtbundel “Daar schrik je toch van”.
  Begin 2009 verscheen “De tranen van Kuif den Dolder”, een roman over een fictieve legendarische voetbalheld. In het najaar van 2010 ging Dijkshoorn samen met Leon Verdonschot, de band The Hank Five en de Eindhovense rockzanger Denvis op theatertournee, onder de titel Ook voor Vrouwen. Ze speelden meer dan dertig shows. In 2012 schreef Dijkshoorn het boekenweekessay voor de Boekenweek 2012, getiteld “Verder alles goed”. Tevens werd aan hem in 2012 de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren toegekend.
  Enkele van zijn uitgebrachte boeken: * Huilen en lachen (juni 2015) ,* De vrije man (juli 2015), * Klein geluk (mei 2016) , * Nat gras (mei 2017) , * Alles & niets (juni 2017).
  Deze avond wordt gehouden in samenwerking met Bibliotheek Hof van Twente en Boekhandel Lovink.
  Datum: vrijdag 1 maart
  Tijd: 20.00 uur
  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten à € 15,- via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol