Muzikaal VertelTheater met “WANTED”   

  30

  Datum/Tijd
  zondag 26 mei 2024
  14:30 uur tot 16:00 uur


  De voorstelling ‘WANTED’, een Ierse geschiedenis’ is een bewerking van een roman van de Ierse schrijfster Edna O’Brien (1930), getiteld “House of Splendid Isolation”.
  De vertelling gaat over een oude, Ierse vrouw die alleen in een groot, afgelegen landhuis woont. Opeens stapt een gewapende IRA-man, afkomstig uit Noord-Ierland, haar wereld binnen. Hij wordt gezocht en duikt daarom ongevraagd bij haar onder. Wat gaat er tussen hen gebeuren? En komt de politie hem op het spoor?
  Al meer dan tien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ met veel succes vertellingen die gebaseerd zijn op literaire teksten, samen met muziek die er het beste bij past. Zij kiest verhalen uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven.
  De vertelling wordt omlijst met Ierse muziek op de viool, prachtig en invoelend gespeeld door Gerbrand Dijkstra.
  Bij mooi weer is de voorstelling in het buitentheater. Als het regent of te warm is zal de voorstelling binnen plaatsvinden.
  Ticket € 12,50 p.p. incl. een kopje koffie/thee bij binnenkomst.