Music & Wine

  108

  Datum/Tijd
  zaterdag 25 november 2017
  20:00 uur


  Een avond vol muziek met een wijntje; dat is Music & Wine op zaterdagavond 25 november in Herberg de Pol. Een hele avond muziek door het duo Koopman-Grimbergen met tussendoor een bijzondere wijnproeverij van Wijnbeleving te Diepenheim.

  De muziek is in handen van Marianne Koopman en Pieter Grimbergen. Marianne (zang) en Pieter (piano) brengen een programma in verschillende sets met liederen en songs uit verschillende landen en stijlperiodes. Zo vertolken zij enkele vaak zeer bekende opera aria’s uit Italië en Frankrijk van grote operacomponisten als Verdi, Puccini, Berlioz en Saint-Saëns. Ook voeren zij u mee naar prachtige klassieke liederen van Schubert en Brahms, naar de volle romantiek die daarbij hoort. In een ander blok zoeken zij meer de chanson- en de cabaretkant op met liederen van Hildegard Knef, Kurt Weill, Jacques Brel en Yves Montand.
  In het laatste blok zullen zij enkele jazzy songs ten gehore brengen van oa. Cole Porter en George Gershwin en enkele songs uit musicals als The Phantom en West Side Story .

  Zakelijk portret pianist Pieter Grimbergen Muziekmeesters

  Het duo Koopman-Grimbergen bestaat al heel lang. Vanaf hun beider studententijd aan het Conservatorium van Amsterdam treden zij als duo op, dus zo’n 35 jaar! Marianne studeerde bij Erna Spoorenberg en Cristina Deutekom, en Pieter genoot zijn opleiding bij Daniele Dechenne en Noel Lee. Beiden zijn ware concourskandidaten geweest: Marianne was finalist op het Deutekom Concours en Pieter op de Weltwettbewerb München. Als solist en als kamermusici zijn zij veelgevraagd. Leuk is dat Pieter een (vakantie)huisje bewoont in Diepenheim en het een eer vindt om op te treden in Herberg de Pol.

  De ‘Wine’ wordt verzorgd door Wijnbeleving. Rita en Dirk zijn de eigenaren van Wijnbeleving, een wijnhuis met specialiteit in Italiaanse wijn, aan de Grotestraat in Diepenheim. Rita presenteert de avond en samen met Dirk zorgt zij voor een vijftal lekkere wijnen om te proeven.

  Music & Wine vindt plaats op zaterdagavond 25 november in Herberg de Pol
  Aanvang 20.00 uur.
  Kaarten à € 15,- via www.herbergdepol.nnl