Museumkidsweek in Kunstvereniging met spannende workshop

  13
  Foto: Rik Klein Gotink

  Datum/Tijd
  woensdag 23 oktober 2019
  15:00 uur tot 17:00 uur


  Kom tijdens de Museumkidsweek naar Kunstvereniging Diepenheim voor de spannende workshop “Wie niet weg is, is gezien!”. Maak samen een game in een zelfgebouwde kunstinstallatie. De workshop vindt plaats op woensdag 23 oktober, in de Herfstvakantie, van 15.00 tot 17.00 uur en is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.
  Eerst ga je de grootse kunstwerken van kunstenaar Gerbrand Burger in de tentoonstelling Unhide All bekijken. Zijn monumentale kunst hangt, staat en omringt de muren van het gebouw van de Kunstvereniging. Een laag, gekleurd plafond, een geblokkeerde doorgang en kunst die lijkt te verdwijnen in de muur, je wordt op het verkeerde been gezet in deze installatie.
  Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Samen met de andere deelnemers ga je in het atelier van Werkplaats Diepenheim een eigen installatie bouwen; de hele ruimte wordt veranderd zoals Gerbrand Burger dat ook doet. Restmateriaal: platen, blokken en stokken, worden gestapeld tot installaties, zonder dat er een spijker wordt gebruikt. Vervolgens ga je een spel bedenken in de kunstinstallatie, met eigen commando’s en spelregels. Je gaat zoeken, verstoppen en tevoorschijn komen op onverwachte momenten. Ouders mogen aan het einde van de workshop komen kijken en meespelen als ze durven.

  De Museumkidsweek is een event georganiseerd door de Museumvereniging, om de jongste generaties te raken, te verrassen en te inspireren met speciale activiteiten in musea door het hele land.
  De workshop van Kunstvereniging Diepenheim kost € 5,- per kind, inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. Aanmelden voor de workshop kan tot 22 oktober via info@kunstvereniging.nl. Je vindt de Kunstvereniging aan de Grotestraat 17.